fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Alertă în Iași! Un bărbat suspectat de malarie a stat acasă 2 săptămâni înainte să meargă la spital

Alertă în Iași! Un bărbat suspectat de malarie a stat acasă 2 săptămâni înainte să meargă la spital


Suspiciune de malarie, la Iași. Un bărbat care a fost în iunie în Camerun este internat la Spitalul de Boli Infecțioase. Bărbatul a stat acasă aproximativ 2 săptămâni înainte să meargă la spital. Autoritățile sanitare urmează să facă o anchetă epidemiologică.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani a călătorit în Africa la începutul lunii iunie, în interes de serviciu. La câtva timp după revenirea în țară, la începutul acestei luni, a început să aibă febră, frisoane și o stare de oboseală care s-a accentuat în timp.

 

Bărbatul s-a prezentat la spital abia în 20 iulie, scrie Digi24. Medicii i-au pus diagnosticul de malarie pe baza evaluării clinice, ținând cont de simptome și de zona în care a călătorit. Medicii au trimis o probă pentru evaluare la Institutul Cantacuzino, pentru confirmarea diagnosticului.

 

Bărbatul își făcuse vaccinurile obligatorii înainte să plece în Africa, dar nu a luat și tratamentul antimalarie, care se administrează cu cel puțin o săptămână înainte de călătorie, pe parcursul șederii și o săptămână după întoarcerea în țară.

 

Medicii spun că starea bărbatului este stabilă.

 

Autoritățile sanitare vor face acum o anchetă epidemiologică, având în vedere perioada îndelungată în care bărbatul a stat acasă și a intrat în contact cu membri ai familiei și, posibil, și alte persoane.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top