fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Anchetă în Arad după ce un bărbat nevaccinat a prezentat la sosirea în țară un certificat de vaccinare valid

Anchetă în Arad după ce un bărbat nevaccinat a prezentat la sosirea în țară un certificat de vaccinare valid


Suspiciunea de fals a dus la demararea unei anchete comune a Direcției de Sănătate Publică Arad și polițiștilor de frontieră, iar autoritățile spun că aceast tip de suspiciune de fals este o premieră.

Incidentul a avut loc la punctul de trecere a frontierei Vărșand din județul Arad, unde bărbatul de 34 ani, care venea din Olanda, a prezentat un certificat de vaccinare valid, înregistrat în sistemul național de vaccinare, cu ambele doze efectuate.

Șeful DSP Arad, dr. Horea Timiș: „Urmează să verificăm dacă cetățeanul a fost în țară sau nu a fost în perioada în care a fost vaccinat. Ridicăm această suspiciune, dacă ea se certifică, că cineva a introdus în baza de date, fără să fi fost efectuate acele doze”.

Polițiștii de frontieră au deschis o anchetă.

Purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă: „În cauză se derulează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificare a unei înregistrări tehnice, folosirea unei înregistrări tehnice falsificate în vederea producerii unei consecințe juridice și complicitate la falsificarea unei înregistrări tehnice.”

Posibilul fals s-ar fi produs la unul din centrele de vaccinare din Bacău. Dacă falsul în sistemul național de vaccinare va fi ieși la iveală va fi sesizat Parchetul pentru începerea urmăririi penale.

Instituţiile din Arad vor colabora cu cele din Bacău, pentru a stabili cum de datele bărbatului au fost introduse în Registrul Naţional de Vaccinare, fără ca acesta să fi fost vaccinat. DSP Arad se mai confruntă şi cu teste PCR false, mai multe cazuri fiind în cercetare împreună cu poliţiştii.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top