fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Medicii ieșeni, optimiști în ceea ce privește evoluția adolescentei din Roman electrocutată pe un tren de marfă

Medicii ieșeni, optimiști în ceea ce privește evoluția adolescentei din Roman electrocutată pe un tren de marfă


Starea fetei de 15 ani din Roman care a suferit arsuri prin electrocutare pe o suprafaţă de 43% din corp, după ce a urcat cu două prietene pe un tren marfar garat în staţia CFR Roman, este „discret ameliorată", a declarat, luni, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria" din Iaşi, medicul Sidonia Susanu.

Potrivit sursei citate, fata este internată la Terapia Intensivă de la Unitatea Funcţională de Arşi, iar medicii se aşteaptă la o evoluţie pozitivă a stării acesteia.

„Din fericire, la 24 de ore de la producerea arsurii putem aprecia că acest copil este stabil hemodinamic, este echilibrată, este cooperantă, funcţiile vitale sunt la parametri normali şi nu necesită suport ventilator mecanic. Starea ei este discret ameliorată în ceea ce priveşte traumatismele dobândite în urma electrocutării. În continuare ne aşteptăm la evoluţia pozitivă a pacientei, în ceea ce priveşte arsurile. Ea a suferit o arsură prin arc electric şi o arsură prin flacără electrică. Deocamdată suntem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia fetiţei", a declarat dr. Sidonia Susanu, conform Agerpres.

Potrivit medicului, de la internarea sa la Spitalul „Sf Maria" din Iaşi, fata a suferit o singură intervenţie chirurgicală şi urmează să fie supusă altor operaţii.

„A fost efectuată o singură intervenţie chirurgicală imediat după internare. Vor fi intervenţii chirurgicale suplimentare faţă de cele de ieri, pentru excizia rănilor de arsură precum şi de acoperire a acestora. Apreciem că suprafaţa care va trebui excizată va fi de 25%, pe care planific să o efectuez în două intervenţii. Probabil că acest lucru se va desfăşura pe parcursul următoarelor 5-7 zile. Concomitent se aplică tratament cu presiune negativă a zonelor de arsură pentru a limita necesitatea exciziei şi pentru a limita la maximum riscul de infecţie a zonelor de arsură", a explicat dr. Susanu.

Medicii Spitalului Municipal de Urgenţă Roman au solicitat elicopterul SMURD pentru adolescenta în vârstă de 15 ani care a suferit arsuri, după ce s-a urcat pe un tren marfar garat în staţia CFR Roman. În urma incidentului de duminică, încă o adolescentă, în vârstă de 14 ani, a suferit arsuri. O a treia adolescentă, care s-a urcat şi ea pe tren, a scăpat nevătămată. Poliţiştii de la Biroul de Transporturi Feroviare au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30