fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Doxologia Foto: Doxologia

Rezervă pentru încurajarea nașterilor naturale, inaugurată de mitropolitul Teofan la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași


Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, a oficiat luni slujba de sfinţire a unei rezerve special amenajate la Maternitatea „Elena Doamna”, cu fonduri de la Arhiepiscopia Iaşilor, pentru femeile care nasc natural.

Rezerva „Sfânta Emilia" a fost amenajată într-un spaţiu nefolosit din incinta Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna". Pentru încurajarea femeilor să nască pe cale naturală, Arhiepiscopia Iaşilor a investit 90.000 de lei în lucrările de amenajare şi dotare a acestui spaţiu.

„Mulţumim şi ne bucurăm să vă avem alături. Este un moment important, ce arată sprijinul şi susţinerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îndreptată către sistemul de sănătate din România, mai ales în această perioadă în care trebuie să existe unitate şi sprijin reciproc pentru a depăşi perioada de pandemie. Parteneriatul a constat în faptul că Biserica Ortodoxă şi-a asumat susţinerea lucrărilor de renovare şi dotarea unui spaţiu nefolosit din incinta unităţii medicale într-o rezervă amenajată la standarde medicale europene", a declarat managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna", Gabriel Martinescu.

Acesta a primit din partea mitropolitului Teofan distincţia „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei”.

Arhiepiscopia Iaşilor şi Spitalul „Elena Doamna" nu se află la prima colaborare strategică realizată în beneficiul pacientelor. Din anul 2018 au desfăşurat împreună următoarele activităţi: achiziţia de gaz ilariant pentru naşterile naturale, organizarea unui cabinet de consiliere pentru mame şi a unui colţ al tăticilor care aşteaptă să îşi vadă pentru prima oară copiii.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30