fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Pregătiri pentru extinderea zonelor destinate pacienților COVID, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Pregătiri pentru extinderea zonelor destinate pacienților COVID, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași


Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva" din Iaşi a anunţat că a început demersurile pentru extinderea zonelor tampon şi a zonelor destinate pacienţilor COVID-19 din unitatea medicală, din cauza numărului tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus, transmite Agerpres.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva" din Iaşi, dr. Florin Roşu, a declarat că a luat această măsură deoarece numărul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 care ajung în această unitate medicală este în creştere continuă.

„Pentru a sprijini sistemul medical ieşean şi pentru a temporiza, fără a afecta actul medical, transformarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din nou în spital care îngrijeşte doar pacienţi COVID-19, conducerea spitalului împreună cu cadrele medicale depun eforturi deosebite astfel încât pacienţii din regiunea Moldovei să beneficieze de un act medical înalt calificat din punct de vedere al îngrijirii bolilor infecto-contagioase. Astfel, am început demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon şi zone destinate pacienţilor COVID-19 să fie mărit", a explicat, duminică, dr. Roşu.

Acesta a mai declarat că în prezent se înregistrează o adresabilitate mare din partea persoanelor suspectate de COVID-19, în prezent fiind internate 46 de persoane confirmate pozitiv, dintre care şase sunt în ATI iar alte patru au potenţial ridicat de admisie la terapie intensivă, dar sunt atent monitorizate.

„Dorim, aşa cum am fost pe toată perioada pandemiei, un spital care pune pe primul plan pacienţii, dar şi un ajutor colegilor noştri care îşi desfăşoară activitatea în Unităţile de Primire a Urgenţelor ale spitalelor din Iaşi şi care, în momentul de faţă, se văd "asaltaţi" de pacienţi infectaţi sau suspecţi COVID19. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este singurul spital care îşi desfăşoară activitatea medicală îngrijind pacienţi COVID-19 şi non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane şi materiale deosebite. Revin cu îndemnul adresat populaţiei de a se vaccina, sprijinind astfel corpul medical în lupta împotriva pandemiei", a subliniat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

El a precizat că persoanele îngrijite în terapie intensivă, cât şi pe sector, care se află sub atenta monitorizare a medicilor de terapie intensivă şi a infecţioniştilor, prezintă comorbidităţi.

În opinia dr. Roşu, valul patru al pandemiei va fi al celor nevaccinaţi. El a precizat că nu au intervenit modificări în ceea ce priveşte schema de tratament.

„Este tratamentul recomandat de comisia de boli infecţioase şi, evident, tratamentul cronic al pacientului care necesită sau nu ajustare, funcţie de fiecare caz în parte", a menţionat dr. Roşu.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top