fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

O femeie de 160 de kilograme a născut, asistată de 6 medici, un bebeluș sănătos, la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

O femeie de 160 de kilograme a născut, asistată de 6 medici, un bebeluș sănătos, la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe


O femeie în greutate de 160 de kilograme din judeţul Covasna a născut, prin cezariană, un copil sănătos cu ajutorul medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, informează conducerea instituţiei.

Potrivit sursei citate, intervenţia a fost una foarte dificilă, din cauza faptului că pacienta este supraponderală şi suferă şi de alte boli, printre care diabet zaharat şi hipotiroidie, însă aceasta a decurs fără complicaţii.

Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind formată din 14 medici şi cadre medicale.

Atât mama, cât şi bebeluşul, care s-a născut cu o greutate de 4.710 grame şi 59 centimetri lungime, au fost externaţi din spital.

„Intervenţia, care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a fost una foarte dificilă din cauza faptului că pacienta în vârstă de 32 de ani suferă de obezitate de gradul III, însă a decurs fără complicaţii, iar bebeluşul şi mămica au putut fi externaţi după 6 zile, ambii având o stare bună de sănătate. Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind necesară prezenţa a 3 medici primari obstetricieni-ginecologi, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog şi alte 8 cadre auxiliare (asistente, moaşe, infirmiere)", se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit şefului Secţiei de Ostetrică-Gineccologie, dr. Andras Pal, acesta a fost unul dintre cele mai dificile cazuri soluţionate.

„Este o premieră pentru secţia de Obstetrică-Ginecologie a spitalului nostru şi suntem mândri de faptul că am putut rezolva fără complicaţii un asemenea caz dificil. O naştere prin cezariană nu înseamnă doar participarea a doi medici, ci necesită implicarea unei echipe întregi. Îi felicit pe colegii mei pentru munca depusă şi ne bucurăm că atât bebeluşul cât şi mămica au părăsit spitalul într-o stare bună de sănătate", a declarat dr. Andras Pal.

Femeia nu se află la prima naştere, aceasta mai având încă doi copii.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top