fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Un bebeluș de o lună cu o formă gravă de Covid-19 a murit la Spitalul „Sf. Maria” din Iași: un altul este în stare critică

Un bebeluș de o lună cu o formă gravă de Covid-19 a murit la Spitalul „Sf. Maria” din Iași: un altul este în stare critică


Un bebeluș cu o formă gravă de Covid-19 a murit la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria" din Iași. Un alt copil este în stare critică, intubat. Cei doi fuseseră transferaţi la spitalul din Iaşi în urmă cu câteva zile de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou" Suceava.

Unul dintre cei doi bebeluşi cu forme grave de COVID-19 internaţi la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a murit. Cei doi copii în vârstă de 22 de zile, respectiv, două luni, erau născuţi cu malformații la inimă şi se infectaseră cu virusul SARS-COV 2. Cel mai mic avea şi sindromul Down.

Medicii suceveni au luat decizia transferului la Iaşi după ce starea de sănătate a micuților s-a agravat și au avut nevoie de internare în secție de Terapie Intensivă.

„În cursul săptămânii anterioare am primit în transfer de la Suceava doi sugari în vârstă de o lună, ambii cu patologie asociată. Unul dintre copii, care asocia o patologie cardiacă și o afectare renală a decedat în cursul zilei de vineri. Celălalt sugar este la ATI, intubat și ventilat mecanic, cu stare gravă. Copilul are un sindrom malformativ. Pe zona roșie a spitalului de copii sunt internați 16 pacienți ce necesită tratament specific pediatric și patru copii internați în terapie intensivă”, a declarat medicul Lavinia Ionescu, coordonator ATI Covid.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top