fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Imagini tulburătoare cu paturile de pe hol de la Marius Nasta: adevărata problemă este asigurarea oxigenului (FOTO)

Imagini tulburătoare cu paturile de pe hol de la Marius Nasta: adevărata problemă este asigurarea oxigenului (FOTO)


Secțiile ATI din țară sunt suprasaturate de pacienți COVID care au nevoie de oxigen.

Reprezentanții Institutului Marius Nasta au publicat imagini cu paturile suplimentare ale pacienților puse pe holuri, pentru că nu mai au loc în secția de terapie intensivă.

Duminică după amiaza, secția ATI a Institutului „Marius Nasta” era plină până la refuz, iar bolnavii au fost repartizați, dacă nu în alte secții, atunci unde s-a mai găsit loc, adică pe holuri, sau chiar la baza scărilor, așa cum se poate observa în fotografiile făcute publice de reprezentanții instituției, pe contul de Facebook.

Adevărata problemă nu o reprezintă lipsa spațiului, ci faptul că paturile suplimentare nu pot fi branșate la instalația de oxigen a spitalului, explică medicii.

„Acum la Marius Nasta. 104 pacienți în secția COVID la o secție de 81 de paturi și 15 pacienți în ATI COVID ... iar pacienții continuă să vină cu forme severe de insuficiență respiratorie.

Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienților avem doar butelii de oxigen și concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut față de nevoia pe care ei o resimt”, au transmis medicii de la Marius Nasta.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top