fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Spitalul mobil de la Lețcani va redeveni operațional

Spitalul mobil de la Lețcani va redeveni operațional


Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat, miercuri, că Spitalul Mobil de la Leţcani ar putea fi deschis până la sfârşitul acestei săptămâni, iar la terapie intensivă urmează a fi funcţionale pentru început şase locuri, iar apoi 12 paturi, cu posibilitate şi pentru alte suplimentări, transmite Agerpres.

„Trebuie să fie finalizate nişte acte juridice privind preluarea Spitalului Leţcani de către ISU şi stabilirea unui parteneriat din partea spitalului de Boli Infecţioase, care va avea managementul medical al unităţii respective. Ne dorim ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie deschisă această unitate deoarece UPU de la „Sf.Spiridon” este blocat deja cu pacienţi de terapie intensivă. Sperăm să se poată realiza aceste lucruri", a declarat directorul DSP Iaşi, dr Vasile Cepoi.

Conform acestuia, în prima zi de funcţionare a Spitalului Mobil de la Leţcani la terapie intensivă vor funcţiona şase paturi pentru pacienţi COVID-19 cu forme severe, a doua zi urmând să fie mărită capacitatea până la 12 paturi.

„În momentul în care va ajunge stocatorul de oxigen, se va ajunge la o capacitate de 24 de paturi. Dacă va fi nevoie, vom mai mări capacitatea la terapie intensivă cu câteva locuri. Personalul medical care va lucra la Spitalul Leţcani va fi detaşat din spitalele non-COVID", a declarat dr. Vasile Cepoi.

Incidenţa în municipiul Iaşi era în cursul zilei de marţi de 6,58, faţă de 5,93 cât a fost luni.

În şedinţa de plen a Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi de pe 21 iulie 2021 a fost aprobată trecerea Spitalului Mobil de la Leţcani din administrarea Spitalului de Boli Infecţioase în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Format din 100 de containere, Spitalul Mobil de la Leţcani este cel mai mare spital mobil din ţară. Containerele au fost achiziţionate în urmă cu aproape un an de Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ, două dintre judeţele care fac parte din Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, pentru suma de 13 milioane de euro.

Spitalul Mobil de la Leţcani avea o capacitate previzionată de 256 de paturi, 103 fiind pentru terapie intensivă şi trei paturi de terapie pentru blocul operator.

La începutul lunii septembrie 2020 spitalul mobil de la Leţcani a fost predat spre folosinţă, pe perioada pandemiei de COVID-19, Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva". El a devenit operaţional de la mijlocul lunii octombrie şi a funcţionat până în luna ianuarie 2021. Iniţial s-a anunţat că spitalul va fi închis pentru câteva zile, timp în care se vor face lucrări de dezinfectare şi sterilizare, precum şi lucrări de mentenanţă, însă de atunci spitalul nu a mai fost redeschis.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac