fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Persoanele cu COVID din Iași care nu și-au declarat contacții vor fi anchetate: Poliția a primit o listă cu 10 nume

Persoanele cu COVID din Iași care nu și-au declarat contacții vor fi anchetate: Poliția a primit o listă cu 10 nume


Direcția de Sănătate Publică Iași cere ajutorul Poliției, pentru ca mai mult de jumătate dintre persoanele confirmate pozitiv cu Sars-CoV-2 au refuzat să declare oficial cu cine au intrat în contact.

Ascunderea acestor informații este considerată infracțiune și poate fi pedepsită cu amendă sau chiar cu închisoarea.

Direcția de Sănătate Publică Iași a înaintat pentru început o listă cu 10 persoane care s-au îmbolnăvit de Covid, dar care au declarat, în mod surprinzător, că nu au avut contact cu nimeni în perioada premergătoare bolii.

În Iași, peste 10.000 de persoane confirmate pozitiv se află acum în izolare, dar mai bine de jumătate nu au spus clar pe cine ar fi putut contamina.

Vasile Cepoi, director DSP Iași: „Este vorba despre persoane active care au mers la serviciu, care au mai avut în grijă și alte persoane și prin urmare sigur au avut contact și cu alte persoane și nu le-au decalarat.”

Anca Vîjiac, purtator de cuvant IPJ Iași: „Au fost dispuse verificări în vederea stabilirii cu exactitate a situațiilor de fapt pentru a lua măsuri în consecință”.

Persoanele infectate care în mod deliberat omit să declare cu cine au intrat în contact pot fi amendate, sau pedepsite cu închisoare de la o lună la 6 luni.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top