fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Pacienții Covid de la Spitalul mobil Lețcani, mutați în toiul nopții la alte unități medicale din cauza frigului din saloane

Pacienții Covid de la Spitalul mobil Lețcani, mutați în toiul nopții la alte unități medicale din cauza frigului din saloane


Este alertă la Iași, după ce zeci de pacienți infectați cu Sars-Cov-2 au fost mutați între spitale, azi-noapte, de la unitatea modulară de la Lețcani. Aceasta este la un pas să fie, din nou, închisă din cauza frigului din saloane, în special în cele de la Terapie Intensivă.

Din lipsă de locuri la alte spitale din oraș, medicii au fost nevoiți sa improvizeze saloane de ATI, în care sa îi țină în viață pe cei cu forme grave de covid. Toată noaptea ambulanțele au făcut zeci de drumuri între Lețcani și Iași, pentru a transfera bolnavii.

25 de pacienți, dintre care 16 de la Terapie Intensivă, au fost mutați din spitalul modular Lețcani la alte unitați medicale din municipiul Iași. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că în saloanele în care erau internați și tratați bolnavii în stare gravă era îngrozitor de frig. Azi-noapte de exemplu, un termomentru instalat în spital înregistra o temperatură negativă.

Vasile Cepoi, șeful DSP Iași: „Instalația de căldură este una inadecvată pentru temperaturile de la noi. Back-up ul este să creăm o serie de paturi de Terapie Intensivă în celelalte spitale. Dificultatea constă în faptul că împrăștiem pacienții în mai multe saloane și necesarul de personal va fi mai mare și încercăm să găsim o soluție și pentru asta.”

Alți 5 pacienți au fost externați pe repede înainte, cu obligația să țină legătura cu medicul de familie.

Pacienții de la ATI Lețcani au fost mutați în spitalele de Neurochirurgie, Căi Ferate și Spitalul Militar. Ceilalți, cu forme medii de boală, au fost internați în alte unități medicale, suport Covid.

Ionel Roșu, purtător de cuvânt ISU Iași: „Autospecialele SMURD de personal și victime multiple din cadrul ISU Iași desfășoară misiuni de transport a pacienților confirmați cu covid, la și de la domiciliu, precum și între unitățile spitalicești.”

În cursul zilei de astăzi, ceilalalți 12 pacienți care au rămas internați la Lețcani în secția de ATI, ar putea fi transferați la alte spitale suport Covid din municipiul Iași. Unitatea medicală mobilă a fost repusă în funcțiune în urmă cu 5 săptămâni. În prezent, în spitalele din județ, peste 700 de paturi sunt ocupate de bolnavi cu forme ușoare sau medii, iar la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri libere.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top