fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Incubatoare de ultimă generație la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași (VIDEO)

Incubatoare de ultimă generație la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași (VIDEO)


Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a primit, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, opt incubatoare de înaltă performanţă, care vor putea fi folosite în secţia de Terapie Intensivă. 

„Sunt incubatoare cu dedicaţie pentru nou-născuţi cu malformaţii şi patologie neonatală critică gravă. Aceste incubatoare au dublă funcţionalitate, sunt incubatoare standard, dar au şi variana de masă radiantă pentru ca pacientul să fie încălzit în momentul când se fac manevre specifice resuscitări sau manevre din cadrul treapiei intensive.  Din ce ştim la momentul actual sunt cele mai performante echipamente, au funcţia şi de cântărire. Deci în momentul în care se necesită intervenţii asupra pacientului se ridică cupola, se activează lampa care încălzeşte pacientul, posibilitatea de rotiere a suportului pe care stă pacientul, poate fi cuplat la oxigen”, a declarat managerul Spitalului pentru Copii, dr. Alina Belu.

Aceasta a transmis faptul că, datorită noilor incubatoare, spitalul va avea o capacitate de tratare crescută a nou-născuţilor. Echipamentele sunt dotate cu o dublă sursă de căldură, iar acest lucru elimină posibilitatea ca bebeluşii să sufere un şoc termic atunci când se efectuează manevre medicale.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top