fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Nou-născut infectat cu Sars CoV-2, transferat de la maternitate, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași

Nou-născut infectat cu Sars CoV-2, transferat de la maternitate, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași


La Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a fost transferat, astăzi, un nou-născut infectat cu Sars CoV-2, anunță Agenția de presă Rador. Bebeluşul, în vârstă de şapte zile, a fost transferat de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Lavinia Ionescu, a declarat că mama bebeluşului este pozitivă la Covid-19 dar, deocamdată, nu se cunoaşte dacă infecţia a fost transmisă înainte sau după momentul naşterii.

„Pe sectorul ATI Covid sunt internaţi doi pacienţi chirurgical, iar în această dimineaţă s-a transferat un nou-născut pozitiv în a şaptea zi de boală care pare să aibă un prognostic relativ bun cu o formă moderată. Ceilalţi doi pacienţi chirurgicali sunt manageriaţi în Terapie Intensivă dar necesită manevre şi testuri chirurgicale care impun internarea. Unul dintre ei este cu o evoluţie post-operatorie foarte bună şi cel mai probabil va merge acasă. Nou-născutul este cu mamă confirmată pozitiv, dar nu putem să spunem despre modul de transmitere dacă a fost transplancetară sau contaminare după naştere. A fost transferat de la Maternitatea „Elena Doamna” şi urmează să fie manageriat mai departe la Spitalul de Copii”, a declarat Lavinia Ionescu.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top