fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: RTE Foto: RTE

Surse: Masca va fi din nou obligatorie în spațiile publice deschise. Vor fi acceptate doar cele de tip medical sau FFP2


Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește marți seara sau miercuri dimineață pentru luarea unor noi decizii, în așteptarea valului 5 al pandemiei.

Conform surselor Știrile PRO TV, se va propune obligativitatea purtării măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, în toate spațiile publice, închise și deschise.

Măsura va intra în vigoare de sâmbătă.

De teama variantei Omicron, oficialii de la Bucureşti recomandă utilizarea măştilor de tip FFP2 şi a celor chirurgicale în detrimentul celor din material textil care nu ar asigura un grad ridicat de protecţie în fața coronaviruslui.

Orice tip de mască am alege trebuie să o schimbăm la 3 ore, potrivit medicilor, în cazul în care avem o activitate fizică intensă.

Autorităţile noastre au recomandat oficial purtarea măştii de tip FFP2 ca fiind cea mai eficientă. De altfel în Austria şi în unele landuri din Germania este chiar obligatorie în mijloacele de transport în comun, în magazinele alimentare sau în instituţii.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Minnesota, dacă o persoană infectată este fără mască iar cel expus poartă o mască de pânză, acesta din urmă se va bucura de protecţie în jur de 20 de minute. 30 de minute îl va proteja masca chirurgicală și două ore și jumătate o mască FFP2.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac