fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
O gravidă din Botoșani, infectată cu Covid-19, a refuzat să stea în carantină și a plecat în vacanță în Africa

O gravidă din Botoșani, infectată cu Covid-19, a refuzat să stea în carantină și a plecat în vacanță în Africa


O gravidă din Botoșani bolnavă de Covid-19 a refuzat să stea în carantină și a plecat în vacanță în Africa, după ce a obținut un test negativ de la un laborator din București. Polițiștii au deschis dosar penal, atât pe numele ei, cât și al laboratorului.

Femeia de 34 de ani a fost depistată pozitiv după ce, la începutul lunii decembrie, s-a prezentat la Urgențe spunând că are simptome de Covid, scrie Monitorul de Botoșani.

Tânăra însărcinată a fost înregistrată în sistem ca fiind infectată cu Covid-19 și i s-a adus la cunoștință că trebuie să rămână 14 zile în izolare la domiciliu şi să îşi contacteze medicul de familie pentru supravegherea bolii şi tratament.

Femeia le-a reproșat însă celor de la Urgențe și DSP-ului că măsluiesc testele și a refuzat orice contact cu autoritățile, hotărând să plece în vacanță, în Africa.

Astfel, gravida infectată cu Covid-19 a plecat la București, unde și-a făcut un test PCR la o clinică privată, care a ieșit exact cum avea nevoie pentru a putea ieși din țară, adică negativ.

Între timp, DSP Botoșani a constatat că tânăra nu se află în carantină la domiciliu și nu răspunde la telefon, fiind informată de către Poliția de Frontieră că a părăsit țara, plecând într-o țară din estul Africii.

Întoarsă din vacanța exotică, femeia însărcinată în 13 săptămâni a mers din nou la spital, de data aceasta la Maternitate, din cauza unor dureri. La spital, medicii au descoperit imediat că tânăra era în baza de date ca infectată cu Covid-19 și trebuia să se afle în izolare la domiciliu.

A fost internată și testată din nou, rezultatul fiind și de această dată pozitiv. După două zile a fost externată, stabilindu-i-se o nouă perioadă de izolare de 14 zile.

De această dată, poliţiştii au deschis un dosar penal. „Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat agent şef adjunct Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Poliţiştii vor trebui să identifice şi laboratorul privat la care tânăra a avut un rezultat negativ, între două rezultate pozitive, pentru a le cere explicaţii şi reprezentanţilor unităţii medicale în acest sens.

 

Sursa: Știrile Pro TV


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac