fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: ZDI Foto: ZDI

Medic din Iași premiat de prefect pentru succesul campaniei de vaccinare, prins că vaccina la chiuvetă


Un medic de familie din Iași premiat de prefect pentru succesul campaniei de vaccinare a fost prins în timp ce vaccina la chiuvetă, contra sumei de 500 de lei.

Medicul de familie din localitate ieșeană Ciohorăni cercetat penal după ce a eliberat certificate ilegale de vaccinare a fost premiat în noiembrie 2021 de către Prefectura Iași pentru succesul campaniei de vaccinare pe care o derula în comună, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, un vaccin fals costa 500 de lei, iar medicul de familie din Ciohorăni Daniela Bejan mai avea un cabinet și în județul Neamț.

Avem o relație foarte bună cu ea din punctul meu de vedere, este un medic deosebit și chiar cetățenii din comunitate apreciază activitatea dumneaei, am și felicitat-o în trecut pentru cum se implică în munca medicală cu cetățenii. Suntem foarte surprinși de situația asta”, a declarat Ticu Simion, primar în localitatea Ciohorăni.

Fostul prefect, Marian Grigoraș, a declarat pentru „Ziarul de Iași” că a acordat în total patru premieri pentru medicii de familie care s-au descurcat foarte bine în campania de vaccinare. Pentru cele trei acordate în noiembrie, inclusiv în cazul medicului din Ciohorăni, acesta a solicitat instituțiilor care colaborează cu Prefectura Iași să efectueze o verificare sumară a medicilor, pentru a fi sigur că nu există niciun fel de probleme.

„A fost o vizită ok, am mers împreună cu primarul, iar doamna doctor a fost încântată de atenția care i se acordă. Nu am avut nicio suspiciune pentru că, înainte de a da aceste distincții, am solicitat o verificare sumară - nu în scris, ci informal - de la instituțiile care se ocupă cu aceste aspecte. Am vrut să văd dacă sunt suspiciuni fiindcă apăruseră deja discuțiile despre cazuri cu vaccinare fictivă prin țară. Am întrebat și mi s-a spus că nu există nicio suspiciune la medicii cărora voiam să le acord aceste distincții pe baza datelor furnizate de la DSP”, a declarat Marian Grigoraș.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Polițiștii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat miercuri 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

 

Sursa: Ziarul de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac