fbpx
 
Statele Unite evacuează din Ucraina personalul neesențial și familiile diplomaților

Statele Unite evacuează din Ucraina personalul neesențial și familiile diplomaților


Autoritățile de la Washington și-au avertizat cetățenii și să nu călătorească în Ucraina și Rusia pe fondul tensiunilor. Și Marea Britanie a început să-și retragă personal din ambasada din Ucraina.

Guvernul american crede că Rusia ar putea ataca Ucraina oricând, așa că a ridicat nivelul de alertă de călătorie la 4 și îi sfătuiește pe cetățenii săi să plece din țara vecină acum.

Departamentul de Stat avertizează că, în cazul unui atac, nu ar avea posibilitatea să ofere servicii consulare și să organizeze evacuări ample, așa că ar fi mai bine ca  americanii să-și organizeze plecarea din Ucraina cu avioane civile.

Totodată, personalul neesențial de la Ambasada de la Kiev și familiile diplomaților vor părăsi Ucraina, a anunțat Departamentul de Stat.

„Continuăm să ne reafirmăm sprijinul pentru poporul ucrainean și să facem acest pas deoarece suntem dedicați uneia dintre cele mai înalte priorități ale Departamentului de Stat – siguranța diplomaților noștri și a poporului american. Statele Unite subliniază că Ambasada SUA la Kiev rămâne deschisă. În mod similar, subliniem că decizia privind plecarea autorizată/obligatorie nu va afecta în niciun fel angajamentul nostru de a găsi o soluție diplomatică pentru creșterea profund alarmantă a forțelor rusești în Ucraina și în jurul Ucrainei”, se arată postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Kiev.

La Kiev rămâne însărcinatul cu afaceri american, SUA neavând un ambasador la Ucraina.

Și Marea Britanie își retrage jumătate dintre angajații aflați la post la Ambasada din Kiev, anunță BBC.

Londra a explicat că nu are informații ca diplomații săi ar fi amenințați dar decizia retragerii pațiale vine în contextul în care în weekend, Marea Britanie a anunțat că Rusia ar pregăti o lovitură de stat în Ucraina.

În Europa, înaltul reprezentant pentru politică externă al Uniunii, Josep Borrell, a declarat că, deocamdată, nu există motive întemeiate pentru o măsură similară aici.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30