fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Poliția din Turcia a arestat cinci persoane care s-au amuzat pe reţelele sociale că Erdogan are Covid

Poliția din Turcia a arestat cinci persoane care s-au amuzat pe reţelele sociale că Erdogan are Covid


Poliţia turcă a arestat, duminică, cinci persoane pe care le-a acuzat că au difuzat presupuse mesaje de ură la adresa lui Recep Erdogan. Cei reţinuți ar fi râs pe reţelele sociale de președintele turc după ce au aflat că acesta s-a îmbolnăvit de Covid.

Unitatea de delicte informatice a investigat 36 de conturi de pe reţelele sociale pentru acest tip de mesaje şi a ordonat reţinerea a opt persoane, însă până acum nu a reuşit să dea decât de cinci dintre ele, a informat cotidianul turc Hurriyet, citat de EFE.

Cel mai cunoscut nume de pe listă este cel al înotătorului olimpic Derya Buyukuncu, retras din activitatea sportivă din 2012 şi cunoscut pentru participarea sa la programe cu celebrităţi, care a răspuns, sâmbătă, cu un mesaj sarcastic la postarea preşedintelui turc, care le ceruse susţinătorilor săi „să se roage" pentru însănătoşirea sa.

„S-a îmbolnăvit de coronavirus şi vrea rugăciuni. Să stea fără grijă, că ne rugăm deja. Am început să pregătesc 20 de cutii cu halva, pe care le voi împărţi prin cartier atunci când va veni momentul", a scris Buyukuncu tot pe Twitter, referindu-se la un obicei turcesc de a împărţi oamenilor dulciuri tradiţionale după o înmormântare.

Ulterior, mesajul a fost şters, însă „halva" a devenit tendinţă pe Twitter, atât pentru cei care îşi exprimă dorinţa de a-l vedea mort pe preşedintele turc, cât şi pentru cei care critică această atitudine.

Poliţia nu l-a arestat pe Buyukuncu, dat fiind că acesta se află în afara Turciei, potrivit cotidianului citat.

Duminică la prânz, Erdogan a anunţat într-un nou mesaj că un examen de rutină a demonstrat că nu suferă complicaţii şi că are o formă uşoară de coronavirus, motiv pentru care va continua să lucreze de acasă, alături de soţia sa Emine Erdogan, care a făcut şi ea boala, scrie Agerpres.

Duminică dimineaţa, preşedintele turc a mulţumit pe Twitter urărilor de însănătoşire grabnică pe care le-a primit de la mai mulţi şefi de stat sau de guvern, din Guatemala, Salvador, Grecia, Serbia şi Somalia.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac