fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Facebook/Antibiotice Iași Foto: Facebook/Antibiotice Iași

Ministrul Sănătății a vizitat fluxul de producție al iodurii de potasiu de la Antibiotice Iași


Alexandru Rafila a fost prezent astăzi la compania Antibiotice Iași.

Cu acest prilej, Ministrul Sănătății a vizitat fluxul de fabricație din cadrul secției Comprimate unde au fost produse cele 30 de milioane de pastile cu iodură de potasiu Atb 65 mg. În cadrul unității de producție, domnul Ministru Alexandru Rafila s-a întâlnit cu operatorii chimiști direct implicați în fabricarea iodurii de potasiu și le-a adresat mulțumiri pentru implicarea în acest efort comun depus pentru realizarea în termen foarte scurt a acestui medicament, solicitat în situații speciale, pentru sănătatea românilor.

„La Antibiotice am constat modul în care au reușit să rezolve o problemă complicată într-un timp foarte scurt. Antibiotice este o instituție de elită și a făcut o treabă extraordinară! Trebuie să susținem o asemenea instituție pentru că într-o situație de criză trebuie să ai pe ce să te bazezi.

De asemenea, la Antibiotice am observat ceva ce mi-a dat de gândit și ce ar trebui să replicăm la nivel de sistem de sănătate și mă refer la continuitatea proiectelor, continuitatea managementului. Această continuitate, așa cum am văzut la Antibiotice, determină performanța! Felicit managementul companiei pentru ceea ce a realizat!", a declarat ministrul Sănătății.

Cu ocazia acestei vizite, Alexandru Rafila a aflat și detalii despre portofoliul de produse sub formă de comprimate al companiei, metodele de fabricație utilizate în proces, inclusiv  cel utilizat pentru fabricația iodurii de potasiu, la standardele de calitate specifice industriei.

Vizita delegației oficiale a continuat la depozitul central al companiei unde au fost depozitate comprimatele de iodură de potasiu. Aici, ministrul a fost informat despre stadiul distribuției la zi a iodurii de potasiu în țară, în depozit aflându-se în pregătire transportul ultimelor 3 milioane de comprimate pentru ultimele 4 destinații județene, până în prezent fiind livrate 27 milioane de comprimate.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31