fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Înfiorător! Fetiță de 10 ani, din Galați, bătută cu ciocanul de tatăl său: micuța a ajuns în stare gravă la Iași

Înfiorător! Fetiță de 10 ani, din Galați, bătută cu ciocanul de tatăl său: micuța a ajuns în stare gravă la Iași


Un caz înfiorător a ieșit la iveală, chiar în Vinerea Mare. O fată de zece ani din Galați a fost la un pas de moarte, bătută îngrozitor chiar de tatăl ei.

În timp ce suspectul de 46 de ani a fost arestat pentru tentativă de omor, copila a ajuns la Iași, unde medicii au operat-o și au reușit să o salveze. Individul a folosit un ciocan, susțin anchetorii, citați de Știrile Pro TV.

Martorii susțin că bărbatul de 46 de ani, angajat al combinatului din Galați, obișnuia să bea destul de mult. Ar fi fost într-o depresie continuă de aproape patru ani, de când soția lui a pierdut lupta cu o boală foarte grea. Joi noapte, în jurul orei 23.00, vecinii au auzit țipete puternice din apartamentul bărbatului și au sunat la 112. Medicii au găsit-o aproape moartă pe copila de 10 ani.

Mihai Polinschi, purtător de cuvânt la Ambulanța Galați: „Fetița de 10 ani fusese agresată și avea un traumatism cranian. Echipajul cu medic a constatat că era vorba de o agresiune. La un traumatism cranio-cerebral mediu, cu o fractură de os frontal, la un interval scurt am fost solicitați să facem transferul la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași.”

Medic Spitalul clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iași: „Copilul în vârstă de 10 ani a fost supus unei intervenții chirurgicale și, în acest moment, se află în afara oricărui pericol. Va rămâne internat în spital sub supraveghere medicală și consiliere psihologică în perioada următoare.”

Polițiștii l-au dus imediat la audieri pe bărbat, iar procurorii au decis să-l rețină pentru tentativă de omor.

Vecin: „Consuma alcool foarte mult și numai băuturi tari. Și în momentul în care consuma băuturi alcoolice, avea un câine mic, pechinez. Și a zis că eu vreau să-l dau pe ăsta. Eu zic că copila s-ar fi opus și a zis că să nu dea cățelul. Și zic că de acolo a plecat toată nenorocirea.”

De caz se ocupă și inspectorii de la Direcția pentru Protecția Copilului din Galați.

Tania Calcan, purtător de cuvânt DGASPC Galați: „Ancheta socială care urmează să se desfășoare va avea cu prioritate obiectivul de identificare a rudelor care pot susține copilul în interiorul familiei. Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom iniția procedurile specifice pentru instituirea plasamentului în regim de urgență.”

Fetița are un frate mai mare, de 18 ani, care nu era acasă când a fost bătută copila.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac