fbpx
 
Costel Alexe, inculpat într-un nou dosar la DNA,  după numirea unui director interimar la Școala Populară de Arte

Costel Alexe, inculpat într-un nou dosar la DNA, după numirea unui director interimar la Școala Populară de Arte


Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție sub acuzația de săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Procurorii DNA Iași au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, în dosarul „ Vlad Baba”. Fostul ministru al Mediului și lider al liberalilor ieșeni a căpătat o nouă calitate procesuală în acest caz, devenind din suspect, inculpat.

În acest dosar, procurorii DNA au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de:

  • Radu Gabriel Apetrei, șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.
  • Vlad Corneliu Baba, consilier IA la cabinetul președintelui Consiliului Județean Iași, detașat ca manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Față de Vlad Baba s-a extins urmărirea penală și pentru infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și permiterea accesului la informații nedestinate publicității, toate sub forma instigării.

Potrivit procurorilor, în acest caz se desfășoară cercetări în legătură cu modalitatea în care Baba Vlad-Corneliu a fost numit manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în condițiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Article image
În România nu există o practică unitară privind condițiile cerute pentru același post de conducere. Studiile, vechimea, specialitățile cerute diferă de la un județ la altul, sau de la un an la altul, în funcție de persoana pentru care se pregătește locul. Ar fi ca și cum la Medicină s-ar da Istorie la examen în Craiova și Limba Germană la Timișoara, iar la Iași s-ar intra cu probă de alergare 5.000 m. Toate condițiile de ...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 18 Iunie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30