fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Albinele pot fi considerate pești, a decis o instanță din California

Albinele pot fi considerate pești, a decis o instanță din California


Judecătorii din California au stabilit că albinele pot fi clasificate de acum drept pești pentru a putea fi protejate ca specii pe cale de dispariție, relatează Reuters și The Independent.

Decizia a venit ca urmare a unui proces intentat de mai multe grupuri de agricultori pentru că autorităţile au vrut să listeze patru specii de albine în Legea Protecţiei Speciilor pe Cale de Dispariţie din California (CESA).

Instanţa a decis ca albinele pe cale de dispariţie să fie incluse în CESA, dar la categoria „peşti”, pentru că această categorie defineşte toate nevertebratele.

Conform CESA, la „specii pe cale de dispariţie” intră păsările, mamiferele, peştii, amfibienii, reptilele sau plante. Pe de altă parte, la categoria „peşti” intră peştii sălbatici, moluştele, crustaceele, nevertebratele şi amfibienele. Această definiţie extinsă permite statului să protejeze mai multe specii, cum ar fi crevetele de apă dulce din California, pe cale de dispariţie din cauza construcţiilor excesive.

Acum, instanţa a decis că definiţia „peştelui” nu poate fi limitată doar la fauna acvatică, ci şi la nevertebratele de pământ, cum ar fi albinele.

„Deși termenul de pește este înțeles în mod colocvial și comun pentru a se referi la speciile acvatice”, au spus judecătorii, jargonul legislativ în acest caz ar putea fi justificat prin extinderea definiției pentru a include albinele.

Judecătorii au remarcat că broaștele sunt, de asemenea, protejate în cadrul secțiunii „pește”, datorită includerii amfibienilor.

De asemenea, ei au argumentat că nevertebratele terestre au fost protejate în trecut sub categoria „pești” în cadrul statutului, cum ar fi în 1980, când melcul Trinity bristle a fost protejat.

 

Sursa: Digi24


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac