fbpx
 

Tânăr cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, transferat cu o aeronavă militară la Viena


Pacientul transferat la Viena cu ajutorul unei aeronave militare, tip C-27 J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, este un tânăr în vârstă de 26 de ani, din localitatea ieșeană Osoi, care a suferit arsuri grave pe 70% din suprafaţa corporală.

Coordonatorul SMURD Iaşi, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, a declarat că tânărul a suferit arsuri grave pe o mare suprafaţă din corp în urma exploziei unei butelii. El a fost adus iniţial la Spitalul "Sf Spiridon" din Iaşi, unde a fost internat la ATI Arsuri.

Din cauza complexităţii şi gravităţii arsurilor, tânărul a necesitat transferul într-o altă clinică de specialitate, transmite Agerpres.

„Echipa de terapie intensivă SMURD Iaşi a preluat de la ATI Chirurgie Plastică şi Arsuri un pacient care a fost internat în urmă cu două zile cu arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală, afectate fiind şi căile aeriene. Încă din momentul preluării, din prespital, pacientul a trebuit intubat, ventilat mecanic şi transportat sub anestezie generală. Starea pacientului este foarte gravă, arsura este întinsă. Pacientul a fost preluat şi tratat în clinica de ATI Arsuri dar s-a impus transferul internaţional. A fost aprobat transferul către Austria, acesta fiind efectuat de o aeronavă. Sperăm să existe şanse de tratament şi supravieţuire la spitalul din Viena. Gravitatea arsurilor, complexitatea lor, au reprezentat un scor care au dus la transferul într-un centru cu o mai mare experienţă şi cu toate posibilităţile, inclusiv cu bancă de piele", a declarat coordonatorul SMURD Iaşi.

În urma cererii formulate de Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din Iaşi, tânărul a fost transferat la o clinică din Viena cu o aeronavă tip C-27 J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române. Aeronava, configurată pentru misiuni medicale, a decolat în jurul orei 9.15, din Baza 90 Transport Aerian Otopeni.

Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: