fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Mamografii gratuite realizate de specialiștii din cadrul IRO, la Palas

Mamografii gratuite realizate de specialiștii din cadrul IRO, la Palas


Femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani beneficiază de un Screening de Cancer Mamar gratuit, prin programul „ONCOFEM - Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, demarat de Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO). Marți, specialiștii din cadrul IRO vor fi prezenți la Palas cu cele două unități mobile, unde vor oferi consultații gratuite.

Programul ONCOFEM are ca obiectiv testarea a 30.000 de femei din regiunile Nord-Est și Sud-Est, iar unitatea mobilă reprezintă un veritabil cabinet de imagistică pe roți, dotat cu echipamente de înaltă tehnologie medicală, ce va fi folosit de Institutul Regional de Oncologie Iași pentru a realiza femeilor mamografii digitale 3D. Marți, 21 iunie 2022, în intervalul orar 10.00 – 17.00, în parcarea supraterană Palas, dinspre Palatul Culturii, două unități mobile vor efectua mamografii gratuite.

Pentru a beneficia de mamografie gratuită, femeile trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, nu au fost diagnosticate pozitiv de cancer mamar, sunt asimptomatice, nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar și să nu fi făcut mamografie în ultimele 12 luni. Screening-ul se face pe baza buletinului, fără o programare anterioară.

Mamograful este digital, iar spre deosebire de mamografia analogică, cea digitală se obține mult mai rapid, oferă o mai mare acuratețe a imaginilor obținute în urma scanării, reducând astfel riscul de a repeta investigația, deci, implicit, timpul de expunere la raze X. Echipamentul permite, totodată, transmiterea datelor brute și a imaginilor către baza de date a spitalului și medicul oncolog specialist.

Fii responsabilă de sănătatea ta! Vino mâine, 21 iunie, la Palas și fă o mamografie gratuită!


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac