fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Femeie din Suceava internată la ATI cu botulism, după ce a mâncat o conservă de legume

Femeie din Suceava internată la ATI cu botulism, după ce a mâncat o conservă de legume


O femeie din Suceava a fost internată la ATI cu suspiciunea de botulism, după ce a mâncat o conservă de legume. Este al doilea caz de botulism din acest an, o boală rară și extrem de gravă.

O femeie de 70 de ani a fost transferată de la Spitalul Fălticeni la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde a fost internată la ATI cu suspiciunea de botulism, scrie Monitorul de Suceava.

Bătrâna a fost dusă la spital cu tulburări de deglutiție (înghițire), disfonie (modificarea tonului și intensității vocii) și ptoză palpebrală (căderea pleoapelor) și le-a spus medicilor că problemele au apărut după ce a mâncat vineri o conservă de legume. Ulterior, femeia a început să manifeste și dispnee (tulburări de respirație).

Marți urma să ajungă la Suceava și serul antibotulinic, care va fi administrat pacientei pe baza „suspiciunii înalte de boală”, dată de simptomele caracteristice, confirmarea de la laborator a diagnosticului urmând să vină de la Institutul Cantacuzino din București în câteva zile de la trimiterea probelelor.

Este al doilea caz de botulism din acest an în Suceava, primul fiind înregistrat în luna martie, la un pacient în vârstă de 60 de ani, care s-a îmbolnăvit după ce a mâncat zacuscă pregătită acasă. A fost salvat de serul antibotulinic, administrat de medicii suceveni.

Botulismul este o boală rară, extrem de gravă, provocată de neurotoxina botulinică eliberată de o bacterie. Omul o poate contracta prin ingestia de alimente contaminate (marea majoritate, conserve incorect sterilizate) sau dacă o rană deschisă ajunge în contact cu sporii bacteriei.

În absența unui tratament rapid, infecția provoacă paralizie, dificultăți severe de respirație și deces. Neurotoxina botulinică este una dintre cele mai agresive toxine cunoscute. În ultimii 2 ani a mai fost diagnosticat un singur pacient cu botulism, care a fost de asemenea salvat.

 

Sursa: Știrile PRO TV


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac