fbpx
 
Colaj Foto: Channel News Asia Colaj Foto: Channel News Asia

Fostul premier japonez Shinzo Abe, în stare critică după ce a fost împuşcat în timp ce ținea un discurs și. Atacatorul a fost prins


Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost dus la spital după ce s-a prăbuşit în cursul unui eveniment electoral în oraşul Nara din vestul țării, vineri, şi este inconştient, a relatat presa locală, citată de Reuters şi AFP.

Shinzo Abe este „în stare critică” după atentatul de vineri asupra sa, a anunțat premierul Fumio Kishida într-o conferință de presă.

El a adăugat că medicii „luptă să-i salveze viața” fostului premier.

Kishida, care și-a întrerupt acțiunile planificate și a revenit de urgență la Tokyo, a declarat că țara „încearcă să înțeleagă această situație grea” și a spus că autoritățile vor „lua măsurile adecvate pentru a gestiona situația”.

„Acesta nu este un act care să poată fi iertat”, a spus Kishida.

Agenţia de presă Kyodo a relatat că fostul premier a fost împușcat. Kyodo şi postul naţional de televiziune NHK au raportat că s-au auzit două focuri de armă, relatează Reuters. Potrivit NHK, Abe a fost împușcat din spate.

Postul de televiziune a precizat că un suspect a fost arestat, potrivit BBC. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani. A fost de asemenea confiscată o armă.

Fostul guvernator al regiunii Tokio, Yoichi Masuzoe a scris pe Twitter că Abe este în stop cardiorespirator.

Incidentele de violență cu arme de foc sunt rare în Japonia, care este o țară în care pistoalele sunt interzise.

Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, este cel mai longeviv prim-ministru nipon. A fost în funcție în 2006 timp de un an, apoi din nou din 2012 până în 2020.

Principalele formaţiuni politice din Japonia şi-au suspendat vineri campania în vederea alegerilor legislative de duminică, după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat.

Premierul Fumio Kishida a plecat din prefectura Yamagata (nord) pentru a reveni la Tokyo, iar guvernul său a creat o celulă de criză, toţi membrii cabinetului fiind rugaţi să se reunească în capitala ţării.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: