fbpx
 

Un tânăr din Iași a ajuns la terapie intensivă după ce a luat un medicament pentru slăbit care i-a distrus inima și aparatul circulator


Un adolescent de 16 ani se luptă să trăiască pe un pat de terapie intensivă din Iași. În ultimele zece luni ar fi luat zi de zi un medicament pentru slăbit, care i-a distrus inima și aparatul circulator.

Băiatul ar fi găsit tratamentul pe internet, după ce prietenii și colegii de școală ar fi râs de el, pentru că era supraponderal. Ca să îl poată trata corespunzător, doctorii încearcă să afle ce pastile a luat pacientul, care de la 100 de kilograme a ajuns la 46. Medicii le transmit părinților, să fie atenți la copii, și să nu îi lase să ia pastile, după ureche.

Când a ajuns la spitalul din Iași, adolescentul de 16 ani era mai mult mort decât viu, relatează Știrile PRO TV. Avea inima slăbită și corpul vânăt pentru că - spun doctorii - are tot aparatul circulator lezat.

Un medicament naturist pe care l-ar fi luat zilnic în ultimele zece luni, după cum le-a declarat chiar el medicilor, l-ar fi adus în această stare.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași: „Este în monitorizare în ATI, pentru analize extinse. Este important ca patologia cronică de care probabil suferă în urma acestei cure de slăbire să poată fi corectată în secția de nutriție.”

Băiatul a slăbit în ultimele 10 luni de la 100 de kilograme la 46. Este numai piele și os - spun doctorii.

Doina Caba, manager Spitalul Județean Botoșani: „A slăbit foarte mult într-o perioadă scurtă, a spus că avea peste 100 kg și nu se simțea bine în prezența colegilor și prietenilor.”

Tânărul nu le-a spus doctorilor de unde a luat medicamentul pentru slăbit și nici nu a dat detalii despre el. Posibil să îl fi procurat de pe internet. În fața părinților, a susținut în ultimele luni că slăbește pentru că face sport.

Tatăl băiatului: „Făcea exerciții, el, culcat pe podea. A zis că a vorbit cu niște băieți și eu i-am zis: “dar cu cine ai vorbit?”. “Păi, cu băieții aștia de pe internet, ei practică sporturi extreme.””

Unchiul băiatului: „A zis că ține un regim, să slăbească. Se simțea rău, că îi era pielea lăsată și era pielea, și ciolanele și vânat, tot.”

Părinții spun că fiul lor a suferit că este supraponderal și din acest motiv a pierdut și un an de școală. O anchetă medicală urmează să stabilească ce tratament a urmat.

Specialiștii în nutriție atrag atenția că orice cură de slăbire trebuie prescrisă de un medic specialist și în niciun caz nu trebuie administrate medicamente după ureche.

Adina Rusu, președinte Colegiul Dieteticienilor Iași: „Este important să știm de unde achiziționăm aceste suplimente, suplimentele de pe Internet nu sunt bine controlate și prin urmare pot avea chiar substanțe interzise în compoziție.”

În cazul adolescentului de 16 ani doctorii spun că recuperarea va dura. Băiatul primește ajutor de la o echipă formată dintr-un cardiolog, un medic nutriționist și un psiholog.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30