fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Încă două anchete au fost începute în cazul medicului din Iași care și-a internat părinții pe perioadă nedeterminată

Încă două anchete au fost începute în cazul medicului din Iași care și-a internat părinții pe perioadă nedeterminată


Încă două instituții au început anchete în cazul medicului din Iași care și-ar fi internat părinții în spital, pe perioadă nedeterminată.

Este vorba despre Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și de Direcția de Sănătate Publică.

Se pare că nu sunt decontări în neregulă, dar DSP vrea să vadă şi documentele în baza cărora s-au făcut internările în spital, arată Știrile PRO TV.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași s-a autosesizat, în cazul internărilor de la Spitalul Sfântul Spiridon. Potrivit reprezentanților institutiei, nu s-au făcut decontări care să ridice semne de întrebare, pentru că spitalul a încasat doar tariful din contract, calculat la o durată medie de internare de 7 zile.

Unitatea medicală ar fi fost prejudiciată însă pentru că a asigurat practic, din fonduri proprii, tratamentele oferite celor doi pacienți, în zilele care depășesc limita din contract, adaugă reprezentanții Casei Judetene de Asigurări de Sănătate.

Monalisa Artenie, purtător de cuvânt CJAS Iași: „La spitalele de boli acute, dacă un pacient depășește durata medie de spitalizare, tariful se va face la nivelul duratei medii de spitalizare, și nu la cheltuiala efectiv realizată. Aceste cheltuieli care se fac pentru un pacient care depășește durata medie de spitalizare se fac din bugetul spitalului și nu din fondurile CJAS”.

La rândul său, cei de la Direcția de Sănătate Publică vor să vadă documentele în baza cărora au fost internați cei doi pacienți.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: „DSP va solicita un punct de vedere oficial Spitalului Sfântul Spiridon și documente referitoare la acele perioade de internare pentru cele două persoane, urmând ca în perioada următoare să avem un punct de vedere oficial”.

Între timp, este în desfășurare și ancheta Spitalului Sfântul Spiridon. După primele verificări, reprezentanții unității sanitare au transmis că au fost identificate sute de zile de internare pe numele tatălui medicului Laura Gheucă-Solovăstru și alte câteva zeci pe numele mamei sale.

Șefa Clinicii de dermatologie a transmis că va oferi un punct de vedere în zilele următoare.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31