fbpx
 
Două persoane intoxicate cu insecticid într-un hotel din Râmnicu Vâlcea

Două persoane intoxicate cu insecticid într-un hotel din Râmnicu Vâlcea


Două persoane cazate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea s-au intoxicat cu o substanţă iritantă şi au fost transportate la spital, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, poliţiştii deschizând în cauză dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, transmite Agerpres.

Substanţa iritantă s-ar fi propagat la etajele hotelului de la încăperea centralei, unde s-a făcut deratizare în ziua precedentă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

„La data de 22 noiembrie, în jurul orei 01,55, un bărbat a sesizat prin apel 112 Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea cu privire la faptul că în incinta unui hotel din municipiul Râmnicu Vâlcea s-ar fi efectuat o deratizare cu substanţe chimice al căror miros s-a propagat la etajele unde erau cazate mai multe persoane, care acuzau stări de rău. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, două persoane fiind transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, dar nefiind necesară internarea acestora", au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

În momentul în care a fost făcută sesizarea la 112, în hotel se aflau 17 persoane care ar fi putut fi intoxicate, iar la sosirea echipajelor de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea şi Ambulanţă, trei persoane prezentau simptome precum tuse, ameţeli, iritaţii oculare şi respiratorii.

Două dintre cele trei persoane cu simptome de intoxicaţie au fost transportate la UPU Vâlcea, fiind vorba despre un bărbat de 50 de ani şi o femeie în vârstă de 46 de ani.

Cei doi sunt stabili, conştienţi, cu efectele simptomelor iniţiale mult diminuate, au informat reprezentanţii ISU Vâlcea.

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CRBN de la ISU Vâlcea s-a constatat că substanţa iritantă ar proveni de la insecticidul aplicat pentru deratizare.

După aerisirea încăperilor, persoanele cazate în hotel au ales să rămână acolo.

„În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentraţie de 16 ppm a unei substanţe iritante. Acesta provenea probabil din componenţa insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13,00 în cursul zilei de 22 noiembrie în incinta hotelului. Deşi în urma discuţiilor cu autorităţile municipale s-a avansat soluţia relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor şi obţinerea valorilor nule la măsurătorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales să rămână pe loc", a spus reprezentanţii ISU Vâlcea.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: