fbpx
 
Fetiţa cu braţele amputate în accidentul de la Paşcani, operată din nou: „În maximum o săptămână cred că o vom externa”

Fetiţa cu braţele amputate în accidentul de la Paşcani, operată din nou: „În maximum o săptămână cred că o vom externa”


Dr. Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a declarat într-un interviu acordat News.ro că Alexia, fata rănită grav în accidentul din Paşcani, se simte acum mult mai bine.

Starea fetei este foarte bună, în cursul zilei de luni a avut o nouă intervenţie chirurgicală în care a fost grefat complet braţul drept, putem spune că membrul superior drept a fost acoperit în totalitate, la braţul stâng a avut o intervenţie de acoperire parţială a defectelor cutanate, necesită încă o intervenţie probabil în cursul zilei de mâine.

Practic în cursul accidentului o parte din tegumentele braţului au fost detaşate, au fost tăiate tangential probabil de către agentul care i-a produs şi amputaţia, şi acolo a necesitat acoperirea ţesuturilor fascio-musculare cu grefă de piele. Pielea a fost luată de la nivelul coapsei stângi. Întotdeauna se face cu grefă de piele autologă”, a explicat Dr. Sidonia Susanu.

„Fata se recuperează foarte bine din punct de vedere psihoemoţional”, spune Dr. Susanu. „Alexia nu îşi aminteşte însă deocamdată nimic din clipele în care a avut loc accidentul grav, acest lucru având legătură cel mai probabil, spun specialiştii, cu şocul trăit în acele momente.”

„Starea pacientei este foarte bună, atât din punct de vedere biologic, cât şi psiho-emoţional, fetiţa se recuperează cu paşi foarte mari.

În primul rând, fetiţa a avut şedinte de psihoterapie cu un psiholog, deocamdată fetiţa declară că nu îşi aminteşte nimic din momentul accidentului, probabil că are amnezie retrogradă post-traumatică.

Fetiţa este cooperantă, îşi aminteşte că este în spital, îşi aminteşte din a doua zi de internare, i-am explicat ce fel de traumatism a suferit pentru a o putea face cooperantă la tratamentul de recuperare pe care îl va avea de urmat”, a precizat Dr. Sidonia Susanu.

Cât timp va mai rămâne Alexia internată în spital. Dr. Susanu spune că probabil în maximum o săptămână fata va fi externată. Va face recuperare motorie şi senzitivă şi, spune Dr. Susanu, dacă va fi necesar, peste un an va mai face şi operaţii de îndepărtare de cicatricilor, numai dacă acestea vor exista.

„În maximum o săptămână cred că o vom putea externa. Deocamdată va urma terapii de recuperare motorie şi senzitivă ale membrelor afectate, ulterior dacă va fi necesar, peste un an vom face intervenţii de îndepărtare a cicatricilor, în funcţie de cum se vor forma acestea.

Care este procentul estimat de medici pentru gradul de recuperare?

Eu estimez ca fiind de 85%. Mama este internată în permanenţă, este alături de fată, stă în permanenţă alături de ea, iar fratele şi tatăl ei o vizitează în fiecare zi”, a spus Dr. Susanu.

Alexia a fost accidentată grav după ce autocarul în care se afla alături de membrii ansamblului folcloric din care făcea parte, s-a răsturnat într-o curbă la intrarea în municipiul Paşcani. Pasagerii se îndreptau spre Slobozia, pentru a participa la un festival. În urma accidentului din 17 decembrie, 27 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30