fbpx
 
Facebook/USV Iași Facebook/USV Iași

125 de animale de companie din Iași au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență între Crăciun și Anul Nou


Peste 120 de pacienţi necuvântători, în principal animale de companie, au avut nevoie de îngrijirile medicale de urgenţă oferite de Spitalul Veterinar din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" (USV) din Iaşi, din cauza excesului alimentar şi alimentaţiei necorespunzătoare.

Compartimentul de Urgenţe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iaşi a anunţat, miercuri, că în perioada Sărbătorilor de Crăciun şi a Anului Nou a acordat asistenţă medicală veterinară non-stop animalelor de companie.
„În intervalul 23 decembrie 2022 şi 3 ianuarie 2023, la triajul Compartimentului de Urgenţe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iaşi a fost înregistrate 125 cazuri, pacienţii fiind reprezentaţi de câini şi pisici cu patologie severă, care au necesitat consultaţii şi tratamente prompte din partea medicilor de gardă. În acest interval spitalizarea a fost plină cu animale care au necesitat supravegherea de către personalul medical al spitalului. În topul urgenţelor au fost tulburările digestive datorate excesul alimentar şi alimentaţiei necorespunzătoare cu ocazia sărbătorilor. Medicii şi studenţii Compartimentului de Urgenţe au demonstrat încă o data devotament şi dăruire pentru profesie şi pentru companionii noştri dragi", a declarat conf. univ. dr. Sorin Aurelian Paşca, prodecanul Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul USV Iaşi.
USV Iaşi are primul compartiment veterinar de urgenţă pentru animale mici din zona Moldovei care funcţionează în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară.
Unicitatea acestuia constă în diversitatea specializărilor şi dotărilor, precum şi în capacitatea de spitalizare a pacienţilor 24 de ore din 24, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend. Deschiderea Spitalului Clinic pentru Animale de Companie a reprezentat un pas important pentru creşterea calităţii actului medical în medicina veterinară din regiunea Moldovei. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30