fbpx
 
Facebook Facebook

Fiu de consilier local din Vaslui, arestat pentru violarea unei adolescente. Au trecut aproape doi ani de la faptă


Fiul unui consilier local este acuzat că ar fi violat o minoră de 15 ani și a fost arestat. Oroarea s-ar fi petrecut în comuna Ștefan cel Mare din Vaslui, iar suspectul a fost ridicat de polițiști la aproape doi ani de la faptă.

Vasile Burlacu, consilier local în comuna Ștefan cel Mare, are probleme cu cei doi fii. În urmă cu cinci ani, unul dintre ei a provocat un accident mortal la intrarea în Vaslui, iar acum, și cel de-al doilea are necazuri de ordin penal, relatează publicația „Vremea Nouă”.

Tânărul este învinuit de violarea unei fete în vârstă de 15 ani. Abuzul sexual s-ar fi petrecut în luna aprilie 2021, când victima se afla în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Duminică, pe 29 ianuarie, fiul consilierului a fost reținut de polițiști, iar luni, pe 30 ianuarie, a fost dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului.

La data de 13 septembrie 2022, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată de către DGASPC Vaslui, cu privire la faptul că o minoră de 15 ani ar fi fost victima unui abuz sexual. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că abuzul s-ar fi produs în luna aprilie 2021, fiind identificat și un prezumptiv autor, bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui. La data de 29 ianuarie 2023, urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au dispus față de bărbatul cercetat măsura reținerii pentru 24 ore. Luni, 30 ianuarie 2023, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile”, a precizat un reprezentant al IPJ Vaslui, pentru sursa citată.

În 2018, fratele suspectului a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare, după ce, în stare de ebrietate, a provocat un accident la intrarea în municipiul Vaslui. Tânărul a lovit un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus, după ce a pierdut controlul volanului. În urma impactului, un bărbat de 34 de ani a decedat, iar pasagerii din autoturismul condus de acesta au ajuns în stare critică la spital.

Testul a stabilit că șoferul vinovat avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: