fbpx
 
Foto generic Foto generic

Un bărbat care a făcut stop cardiac într-un colegiu din Iași a fost salvat de profesori instruiți să facă resusciotare


Un bărbat în vârstă de 50 ani care a făcut stop cardiac într- un colegiu din municipiul Iaşi a fost salvat pentru că a fost resuscitat de cadrele didactice până la sosirea echipajului SMURD, au informat, miercuri, reprezentanţii UPU-SMURD Iaşi.

„Luni, în timpul unor ore de curs făcute în Iaşi, un domn din Bucureşti a devenit inconştient. În urma apelului 112 a plecat către liceul respectiv un echipaj de terapie intensivă SMURD. Au găsit pacientul în stop cardiac şi cadrele didactice făcându-i compresiuni toracice, acea resuscitare de bază. Echipa de urgenţă a continuat cu resuscitare avansată. Pacientul era în fibrilaţie ventriculară. A fost nevoie de 17 şocuri electrice externe ca inima să pornească", a declarat, miercuri, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, prof univ dr Diana Cimpoeşu.
Potrivit sursei citate, bărbatul respectiv a fost dus apoi la UPU de la Spitalul 'Sfântul Spiridon', unde a fost consultat de medicii cardiologi.
„Coronarografia a arătat că nu era infarct, ci o altă afecţiune cardiacă. A ajuns în comă post resuscitare în ATI, ieri (marţi -n.r) a devenit conştient şi a putut fi detubat. Evoluţia putea fi una nefavorabilă dacă profesorii din Iaşi nu făceau ceea ce au făcut corect şi rapid. Aceasta este atitudinea corectă a oricărui om", a precizat dr Diana Cimpoeşu.
Conform sursei citate, cei de la UPU, SMURD şi disciplina Medicină de Urgenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi au organizat în lunile ianuarie - februarie cursuri de resuscitare în şcoli şi colegii din municipiul reşedinţă. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31