fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Mai mulți soldați ruși au murit într-un an în Ucraina, decât în toate luptele purtate de Rusia după Al Doilea Război Mondial

Mai mulți soldați ruși au murit într-un an în Ucraina, decât în toate luptele purtate de Rusia după Al Doilea Război Mondial


O nouă analiză arată că mai mulți soldați ruși au murit luptând în războiul din Ucraina decât în toate războaiele Rusiei care au avut loc după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Potrivit unui memoriu al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS), între 60.000 și 70.000 de soldați ruși au fost uciși pe câmpul de luptă din Ucraina de la începutul invaziei ruse (24 februarie 2022) și până în prezent.

Rata lunară a deceselor soldaților armatei ruse este „de cel puțin 25 de ori mai mare decât numărul celor uciși lunar în luptele din Cecenia și de 35 de ori mai mare decât în ofensivele din Afganistan", se arată în analiza care face referire la două războaie deosebit de mortale pentru Rusia și, respectiv, pentru Uniunea Sovietică.

Bilanțul deceselor soldaților ruși este mai mare decât bilanțul tuturor soldaților care au fost uciși în războaiele purtate de Rusia după cel de-Al Doilea Război Mondial, în timpul căruia au murit 8,7 milioane de militari ai Uniunii Sovietice.

Nu mai puțin de 50.000 de soldați ruși au fost uciși în cele 16 războaie incluse în analiză, care se întinde din 1950 până în prezent și include războaie în locuri precum Coreea, Georgia, Siria și Angola.

Analiza CSIS arată că numărul mare de victime este rezultatul „inovației militare" ucrainene, precum și al unor mișcări ofensive ale Ucrainei. Ne referim la apărarea Kievului în primăvara anului 2022 și contraofensiva de pe teritoriul din jurul Harkovului, de la sfârșitul anului trecut.

La începutul acestei luni, ministerul britanic al Apărării a arătat că forțele rusești au suferit „probabil” între 175.000 și 200.000 de pierderi de la începutul invaziei Moscovei în Ucraina. Analiza arată că între 40.000 și 60.000 de soldați au fost probabil uciși.

Un diplomat american de rang înalt a reluat această estimare și a declarat, la mijlocul lunii februarie, că peste 200.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți pe câmpul de luptă.

Numărul victimelor ar fi crescut vertiginos după septembrie 2022, când președintele Vladimir Putin a impus o mobilizare militară parțială, precizează ministerul britanic al Apărării.

Conform Insider, până în decembrie 2022, aproximativ 13.000 de soldați ucraineni au fost uciși pe câmpul de luptă.

În pofida pierderilor mari, ambele părți duc acum „un război de uzură”, potrivit analizei CSIS. Deși niciuna dintre părți nu a câștigat mult teritoriu de la sfârșitul anului 2022, numărul victimelor a crescut.

Experții militari apreciază că războiul se află într-un moment crucial, deoarece Ucraina trebuie să facă față atacurilor rusești până când țara va primi armament și blindate din partea Occidentului.

Actualizarea CSIS cu privire la numărul victimelor din război vine la doar câteva zile după prima aniversare a invaziei rusești.

Când a început invazia rusă din Ucraina, la sfârșitul lunii februarie 2022, Vladimir Putin a crezut inițial, în mod eronat, că va cuceri rapid Kievul și că războiul nu va fi unul atât de lung și de costisitor.

Generalii ruși au supraestimat însă armata Rusiei și au subestimat-o pe cea a Ucrainei.

Ucraina a reușit să reziste atacurilor inițiale ale Rusiei și să forțeze trupele rusești să se retragă din zona Kievului. 

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: