fbpx
 
Luptă pentru putere la Moscova. Putin i-a oprit telefoanele oficiale lui Prigojin, șeful mercenarilor Wagner

Luptă pentru putere la Moscova. Putin i-a oprit telefoanele oficiale lui Prigojin, șeful mercenarilor Wagner


Vladimir Putin a oprit toate telefoanele speciale de comunicare ale lui Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Grupului Wagner. Astfel, acesta nu mai poate lua legătura cu oficiali-cheie din domeniul apărării și securității.

Vladimir Putin pare îngrijorat de popularitatea în creștere a lui Evgheni Prigojin și se teme că acesta i-ar putea lua locul de președinte al Federației Ruse, scrie Daily Star.

Prigojin a reclamat că i-au fost blocate comunicaţiile şi permisele de trecere către organismele de decizie ruseşti pentru a-l împiedica să ceară muniţie pentru compania sa.

„Pentru a mă împiedica să cer muniţie, mi-au deconectat toate telefoanele de comunicaţii speciale din toate birourile şi din toate unităţile", a spus Prigojin, într-o înregistrare audio postată pe contul său de Telegram, conform EFE.

El a subliniat că situaţia nu s-a schimbat în ceea ce priveşte lipsa de muniţie, care durează de săptămâni pentru Grupul Wagner, principala forţă de asalt rusă la Bahmut, în cele mai aprige lupte din estul Ucrainei.

„Şi un alt lucru important pe care l-au făcut, au blocat toate permisele de trecere în toate instituţiile unde se iau decizii. Nu le voi numi, pentru a nu le discredita", a adăugat Prigojin, ale cărui divergenţe cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, şi cu Statul Major General au ieşit la iveală.

Omul de afaceri a subliniat că singurul lucru care îi rămâne de făcut este să ceară muniţie prin mediile de comunicare şi asta este ceea ce „probabil" va face.

„Dar nu totul este atât de rău. Există lucruri pozitive. Le mulţumesc industriaşilor", a spus Prigojin, care i-a mulţumit personal ministrului industriei şi comerţului, Denis Manturov, pentru producţia de muniţie.

În ultimul timp, șeful mercenarilor Wagner i-a criticat pe oficilaii ruși ai apărării, fapt care a stârnit o rivalitate între el și liderul de la Kremlin.

„În ultimul an, Evgheni Prigojin a devenit mai cunoscut și și-a asumat acest rol populist”, a declarat anterior analistul politic rus Olga Lautman pentru Express. Ea a adăugat că șeful mercenarilor pare să pună la cale o „lovitură de stat”.

În cea mai recentă dispută, Prigojin a acuzat comandamentul central rus de „trădare”, după ce nu a furnizat muniția de care Grupul Wagner avea nevoie pentru a învinge forțele ucrainene la Bahmut.

Acum, Vladimir Putin a pus punct oricărui mijloc de comunicare cu el, fapt care înseamnă că nu mai există posibilitatea de a comunica cu oficialii cheie din apărare și securitate.

„Dotarea noastră cu muniție nu s-a împunătățit. Dar, într-adevăr, a existat o schimbare. Pentru a nu mai cere muniție, au fost oprite toate telefoanele speciale de comunicare din toate birourile, din toate unitățile. Au blocat toate permisele către agențiile (de stat n.r.) care iau decizii. Nu le voi numi ca să nu-I discreditez în nicun fel. Așa că acum nu pot întreba decât prin presă”, a precizat, joi, Evgheni Prigojin.

Prigojin și Putin au fost aliați ani de zile. Șeful mercenar este supranumit „Bucătarul lui Putin”, după ce l-a impresionat pe liderul rus cu abilitățile sale culinare.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: