fbpx
 
Salvamont Maramureș Salvamont Maramureș

Fetiță de 8 ani cu o stare de sănătate precară, recuperată de salvamontiștii maramureșeni dintr-un cătun și transportată la spital


O fetiţă în vârstă de 8 ani, aflată într-o stare gravă de sănătate, a fost extrasă de salvamontişti în noaptea de duminică spre luni din cătunul Valea Ilişei, Vişeul de Jos, o zonă greu accesibilă, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Intervenţia s-a desfăşurat la miezul nopţii, moment în care salvatorii montani au ajuns în zona greu accesibilă de pe Valea Ilişei, Vişeul de Jos, pentru acordarea primului ajutor, extragerea şi transportul unei fetiţe de 8 ani, cu stare generală deteriorată, febră, tuse, vărsături şi episoade de lipotimie (din spusele mamei). Datorită accesului dificil, salvatorii montani, împreună cu echipajul medical de la Ambulanţa Maramureş, au parcurs drumul pe jos mai bine de 40 minute, cu echipamentele de salvare la ei, neputând ajunge cu autospeciala Salvamont până acasă la ele", a spus Dan Benga.
Conform acestuia, fetiţa a fost stabilizată şi apoi coborâtă din cătun împreună cu mama şi surioara ei.
„Echipajul a stabilizat şi coborât fetiţa de 8 ani cu echipamentele de salvare din dotare, iar surioara de 4 ani a coborât şi ea cu salvatorii deoarece nu avea cu cine să rămână acasă (mama coborând şi ea), cea mică dovedindu-ne un mare curaj şi determinare pentru un copil de 4 ani la o aşa oră târzie din noapte. Fetiţa de 8 ani a fost predată în siguranţă echipajului de prim-ajutor de la Ambulanţa Maramureş venit în sprijin şi a fost transportată la spital pentru investigaţii", a mai adăugat Dan Benga. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: