fbpx
 

Americanii testează pe oameni o pastilă împotriva radiațiilor nucleare. Când va fi disponibil medicamentul


Americanii au lansat primul test uman al unei pilule care inversează efectele radiației nucleare, alimentând temerile din ce în ce mai mari cu privire la izbucnirea unui război nuclear. Medicamentul ar urma să fie disponibil în 2024.

Primul test uman al unei pilule care inversează efectele intoxicației cu radiații nucleare a fost lansat în Statele Unite, scrie Daily Mail.

În prima etapă a studiului vor participa 42 de participanți, cărora li se va administra pastila și vor fi apoi monitorizați, pentru a se vedea cât de bine a fost aceasta absorbită și eliminată de organism.

Cei 42 de participanți care vor primi medicamentul numit HOPO 14-1 ca pastilă cu administrare orală se află în Plymouth, Michigan.

Dacă studiul are succes, tratamentul ar putea deveni disponibil până în 2024, potrivit Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), care finanțează cercetarea.

Vestea testului vine pe fondul temerilor sporite cu privire la izbucnirea unui război nuclear, deoarece Rusia continuă să emită amenințări cu privire la utilizarea armelor nucleare în timp ce își continuă războiul în Ucraina.

Două tratamente de acest tip - care utilizează medicamentul DPTA - sunt deja disponibile în SUA, dar ele trebuie administrate intravenos și vizează doar trei metale grele - care sunt plutoniu, americiu și curiu.

De asemenea, se pot lega și elimina ionii esențiali din organism, cum ar fi magneziul, care este folosit pentru a ajuta mușchii să se miște.

Dar oamenii de știință spun că noul tratament – ​​care se dezvoltă încă din 2006 – este de până la 100 de ori mai eficient în legarea și îndepărtarea metalelor grele din organism.

De asemenea, este administrat printr-o tabletă orală, făcându-l mult mai ușor de implementat în timpul unei urgențe.

În prima etapă a studiilor clinice, care sunt efectuate pentru a testa siguranța unui medicament, participanții vor fi împărțiți în șapte grupuri, fiecare conținând șase participanți.

Primul grup va primi o doză de 100 de miligrame de HOPO 14-1, cu doze crescute apoi la 7.500 mg în grupul final.

Dacă o doză mai mică este considerată sigură, atunci un grup va primi și doze sub 100 mg.

După ce au primit medicamentul, participanții vor fi monitorizați timp de până la 14 zile pentru a măsura cât de bine este absorbit, distribuit și îndepărtat din organism.

Dacă are succes, medicamentul va progresa în etapele a doua și a treia a studiilor clinice - care vor testa dacă tratamentul este eficient și mai bun decât alte medicamente disponibile în prezent.

Ar putea fi disponibil pentru public până în 2024, spune NIAID.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31