fbpx
 
Ziua Medicului de Familie, marcată la Iași

Ziua Medicului de Familie, marcată la Iași


Specialişti din medicina primară din România sunt prezenţi zilele acestea la Iaşi pentru a celebra Ziua mondială a medicului de familie, printr-un eveniment ştiinţific - Conferinţa naţională a specialităţii.

Evenimentul este organizat sub egida Asociaţiei Societatea Naţionale de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF) şi are loc până pe 21 mai.
Organizată sub sloganul "Împreună pentru viitorul Medicinei de Familie", manifestarea are deopotrivă caracter omagial şi o valoroasă componentă ştiinţifică, se arată într-un comunicat.
„Dorim ca medicii de familie, care sunt interfaţa sistemului medical cu pacientul, să fie permanent ancoraţi la ultimele noutăţi şi să aibă la îndemână instrumente de informare şi formare profesionale de cea mai înaltă calitate", susţine dr. Dina Mergeani, preşedinte al SNMF.
Dr. Anca Deleanu, preşedinte al Societăţii de Medicina Familiei Iaşi, afirmă că la eveniment se vor dezbate problemele legate de viitorul medicinei de familie din România.
„Anual, în luna mai, îmbrăcăm straie de sărbătoare pentru a ne celebra specialitatea alături de colegi, medici de
familie din întreaga lume. Şi în acest an, dorim să ne întâlnim şi să dezbatem problemele legate de viitorul medicinei de familie din România, să încercăm să facem posibilă schimbarea mediului neprietenos în care lucrăm, printre legi greoaie, protocoale care ne reglementează activitatea, decidenţi care încearcă să schimbe ceva fără să înţeleagă nevoile noastre, nevoile pacienţilor", a spus aceasta.
Lucrările conferinţei se desfăşoară în sistem hibrid, cu prezenţă în sală şi transmisie online. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30