fbpx
 
Atac armat într-un bar din Suedia. Două persoane au fost ucise, iar alte două rănite

Atac armat într-un bar din Suedia. Două persoane au fost ucise, iar alte două rănite


Două persoane au fost ucise, iar alte două rănite într-un bar, la Sandviken, la 162 de kilometri nord-vest de Stockholm, anunţă poliţia vineri, un ultim episod al unui val de violenţe sângeroase în Suedia, relatează The Associated Press.

Doi bărbaţi, unul în vârstă de 20 de ani, iar altul în vârstă de 70 de ani, au murit vineri din cauza rănilor pe care le-au suferit în acest atac armat care a avut loc joi seara, la un pub, în Sandviken, precizează poliţia, citează news.ro.

„Credem că o persoană a fost luată drept ţintă şi că celelalte trei persoane se aflau la faţa locului din diverse motive, fără vreo legătură cu ceea ce s-a întâmplat”, a declarat agenţiei suedeze de presă TT un purtăror de cuvânt al poliţiei, Magnus Jansson.

Presupusa ţintă este unul dintre cei doi bărbaţi morţi, a adăugat el.

Nicio arestare nu s-a operat, anunţă poliţia, care precizează că nu ştie dacă celelalte victime sunt patroni sau angajaţi ai pubului.

Pubul anunţă pe Facebook că rămâne închis în weekend.

Rivalităţile între bande infracţionale au devenit o problemă tot mai importantă în Suedia, care înregistrează o creştere a numărului atacurilor armate la volan, al atentatelor cu bombă şi grenadă.

Suedia a înregistrat de la începutul acestui an 261 de atacuri armate, soldate cu 36 de morţi şi 73 de răniţi.

În septembrie, un băiat în vârstă de 13 ani a fost găsit împuşcat în cap, într-o pădure, în apropiere de locuinţa sa, în apropiere de Stockholm.

Procurorul Lisa dos Santos a declarat joi că moartea băiatului este un exemplu înfiorător al ”violenţei grosolane şi complet nesăbuite a gangurilor”.

Aceste violenţe sunt alimentare de rivalităţi cu privire la droguri şi armament între două bande rivale, conduse de către un bărbat cu dublă cetăţenie, turcă şi suedeză, care trăieşte în Turcia, şi fostul său locotenent.

Guvernul suedez de centru-dreapta a consolidat legislaţia luptei împotriva infracţionalităţii gangurilor, iar şeful poliţiei suedeze Anders Thornberg a acuzat luna aceasta faptul că războiul dintre ganguri a provocat un val de vioenţe „fără precedent” în acestă ţară scandinavă.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29