fbpx
 
ABC News ABC News

Donald Trump a părăsit procesul civil pentru fraudă: „Spectacolul s-a încheiat”


Donald Trump a părăsit miercuri procesul civil pentru fraudă în legătură cu valoarea bunurilor sale imobiliare.

Donald Trump a părăsit miercuri procesul civil pentru fraudă în legătură cu valoarea bunurilor sale imobiliare, fiind ironizat de procuroarea generală a statului New York, Letitia James, care a dat asigurări că nu se va lăsa intimidată de fostul preşedinte al Statelor Unite, relatează AFP, conform Agerpres.
„Domnul Trump nu mai este aici. Spectacolul lui Donald Trump s-a încheiat. Nu a fost nimic mai mult decât o lovitură politică, o operaţiune de strângere de fonduri", a spus Letitia James, convinsă că "justiţia va prevala" la sfârşitul acestui proces pe care l-a declanşat prin depunerea unei plângeri.

Fostul preşedinte american, favorit în sondaje pentru viitoarele alegeri primare republicane, a fost prezent la toate audierile începând de luni de la Palatul de Justiţie din Manhattan, fără a pierde ocazia de a repeta în faţa jurnaliştilor că Letitia James este "coruptă", "rasistă" şi face parte dintr-un complot alimentat de tabăra preşedintelui democrat Joe Biden pentru a-l împiedica să se întoarcă la Casa Albă.

Dar, după ce a participat la audieri miercuri dimineaţă şi după ce le-a spus reporterilor că a fost "blocat" în acest proces şi nu a putut face campanie, el nu a reapărut la audierile de după-amiază.
Letiţia James a denunţat "comentariile ofensatoare", "care, din păcate, au alimentat violenţa". "Comentarii pe care le-aş descrie ca incitare la ură rasială şi care, din păcate, fac apel la zonele întunecate ale umanităţii noastre", a adăugat ea. "Nu mă voi lăsa intimidată", a mai spus procuroarea.
Dezbaterile, care au loc în faţa unui judecător al Curţii Supreme a statului New York, se pot desfăşura fără Donald Trump. El nu riscă nicio pedeapsă penală în acest caz, dar este chemat să depună mărturie în timpul procesului care va dura săptămâni, la fel ca doi dintre copiii săi, Eric Trump şi Donald Trump Jr, vizaţi şi ei de plângerea Letitiei James, precum şi Organizaţia Trump.
Marţi, judecătorul Arthur Engoron l-a mustrat sec pe fostul preşedinte în mijlocul audierii, deplângând o postare "degradantă" pe reţeaua sa, Truth Social, unde Trump s-a referit la grefiera magistratului ca fiind "logodnica lui (Chuck) Schumer", congresman de New York şi lider al democraţilor din Senat.
După acest apel la ordine, magistratul a interzis în mod oficial părţilor să-i atace echipa.
"Judecătorul ştie deja ce va face. Este un judecător democrat (al Partidului Democrat - n.r.). Cu toată sinceritatea, el nu are de ales. Este condus de democraţi", a declarat Trump miercuri.
Chiar înainte de începerea procesului, în care Letitia James solicită sancţiuni financiare de 250 de milioane de dolari, judecătorul Engoron a concluzionat că a fost stabilită o "fraudă repetată". Drept urmare, el a ordonat retragerea licenţelor de afaceri în statul New York de la Donald Trump şi cei doi fii ai săi, precum şi confiscarea companiilor care fac obiectul procesului pentru ca ele să fie încredinţate lichidatorilor.
Avocaţii lui Donald Trump au contestat oficial miercuri decizia, care ar duce la dezmembrarea parţială a imperiului său imobiliar.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: