fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Primăria, atac pe toate fronturile

Primăria, atac pe toate fronturile


Primăria va face recurs la decizia instanței de a plăti despăgubiri de 2 milioane de euro pentru închiderea parcării din fața Hotelului Traian. Nici lichidatorul SC Turism Moldova, Corneliu Mititelu, nu a fost uitat: acesta a fost scos de pe lista lichidatorilor de la CET.

 

Primarul Mihai Chirica, vizibil iritat de dezvăluirile făcute ieri de REPORTER DE IAȘI privind decizia Tribunalul Iași care obligă administrația locală să acorde despăgubiri record, de 9,94 milioane de lei, către SC Turism Moldova, a anunțat într-o conferință, că va ataca hotărârea la Curtea de Apel. El a încercat totodată să minimizeze efectul primirii celei mai mari daune din istoria Iașului

 

„Este vorba despre acceptarea fondului de către instanță, dar mai sunt cel puțin două etape. Este normal să ți-l accepte, dacă nu ți-l respinge din start. Dar urmează celelalte instanțe la care vom face recurs să arătăm faptul că nu putea produce un profit de două milioane de euro în perioada respectivă, nici dacă Hotelul Traian ar fi ocupat toate parcările din Iași. Nu judec decizia echipei de judecători. Nu este problema mea să fac lucrul ăsta. Sunt argumente care vor trebui aduse în favoiarea punctului de vedere al Primăriei”, a spus Chirica în fața jurnaliștilor.

 

El nu l-a uitat nici pe lichidatorul SC Turism Moldova, Corneliu Mititelu, care, pentru „tupeul” de a fi câștigat procesul, a fost scos de la CET.

„Pe de altă parte, știți că acolo este o judecată pe lichidator, pentru Mititelu. Am o veste proastă pentru el: instanța ne-a acceptat scoaterea lui din calitatea de lichidator al CET-ului, urmând a fi desemnat un alt lichidator”, a mai declarat primarul Iașului.

 

Procesul dintre SC Turism Moldova și Primăria Iași a pornit de la războiul dintre fostul primar Gheorghe Nichita, secondat de actualul edil Mihai Chirica (pe atunci viceprimar) și omul de afaceri Dănuț Prisecariu. Piesa de rezistență în pierderea procesului a fost expertiza depusă de firma de lichidare a lui Corneliu Mititelu, cel care administrează firma falimentară a lui Dănuț Prisecariu. Sentința s-a bazat pe această expertiză care arată pierderile suferite de Hotel Traian în urma blocării accesului la parcarea din față.

 

Prejudiciul ar urma să fie achitat, în solidar, de SC Servicii Publice, prin director Laurențiu Ivan, primarul Municipiului Iași și Primăria Iași. Juriștii Primăriei depuseseră obiecțiuni la suma de 9,94 milioane de lei solicitată de Casa de Lichidare, dar acestea au fost respinse. În schimb, instanța a dat dreptate administrației locale, anulând plata a 4,5 milioane de lei, reprezentând prejudiciu nepatrimonial.

 

Citește și Trăznet pe capul primarului: despăgubire de 2 milioane de euro în războiul cu Dănuț Prisecariu


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top