fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Pușcașu revine cu autobuzele în Iași după o licitație scandaloasă

Pușcașu revine cu autobuzele în Iași după o licitație scandaloasă


Noul operator de transport în comun din Iași continuă afacerile afacerile „cu dedicație” începute cu Unistil, firmă condusă de Vasile Pușcașu, prietenul directorului Companiei de Transport în Comun (CTP) Maricel Ghercă și cumătrul primarului Mihai Chirica.

 

Reprezentanții CTP Iași au anunțat că singurul ofertant calificat la licitația organizată pentru închirierea a 16 autobuze second hand este chiar Unistil. Condiția impusă în Caietul de sarcini era una practic imposibilă: livrarea autobuzelor SH în trei zile, știindu-se clar că niciun candidat nu poate aduce peste noapte atâtea mijloace de transport în comun fără să știe dacă va câștiga licitația.

 

Unistil, firma lui Vasile Pușcașu, este singura firmă din zona Moldovei cu un stoc atât de mare de autobuze SH neutilizate după ce a pierdut concesiunile din Iași și Bârlad. Despre Pușcașu se știe că este cumătru cu actualul primar Mihai Chirica, fiind și proprietarul Motelului Bucium. Autobuzele ofertate de către Unistil au circulat în trecut pe străzile Bârladului.

 

Pentru închirierea celor 16 autobuze, CTP Iași estimează un cost de 7.500 lei/lună pentru fiecare autobuz timp de un an, valoarea totală ajungând la 1,44 milioane lei (fără TVA).

 

Parcul auto va fi extins cu 75 de autobuze noi, în acest an, Primăria semnând un contract cu BERD pentru accesarea unui împrumut de 15 milioane euro.

 

Istoria Unistil, la Iași

În 2012, o firmă a lui Vasile Pușcașu a adus Primăriei 20 de autobuze second hand cu 1,5 milioane lei.

 

În anul următor, Primăria face o nouă achiziție de 40 de autobuze rulate pentru peste 3,3 milioane lei. â Pușcașu a câștigat licitația direct cu o ofertă de 3,35 milioane lei, cu doar câteva sute de lei sub prețul stabilit de Primăria Iași.

 

În următoarea perioadă, ieșenii au fost nevoiți să circule cu autobuze fără aer condiționat și vechi de zeci de ani. SH-urile aduse la licitații dubioase de Primăria Iași s-au defectat de nenumărate ori în trafic sau au luat foc depe trasee.


ROGESI

Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Cartierul Austriac