fbpx
 
Poșta Română, daune pentru o scrisoare pierdută

Poșta Română, daune pentru o scrisoare pierdută


O scrisoare pierdută ar putea duce la plata unor daune de zeci de mii de lei de către Poșta Română. Un medic ieșean a dat instituția în judecată după ce două recomandate trimise către Londra nu au ajuns la destinație. Doctorul expediase o serie de acte către o cunoștință de la care ar fi trebuit să-și recupereze aproape 28.000 de lei.

 

Bogdan C. a cerut magistraților Judecătoriei Iași să oblige Compania Națională Poșta Română SA la plata unor daune morale de 30.000 de lei, după ce  două scrisori recomandate pe care le-a expediat nu au ajuns la destinație.

 

În plângerea adresată instanței, medicul a explicat că a câștigat un proces cu o persoană căreia i-a împrumutat 27.000 de lei și a demarat procedurile de executarea. Astfel, pentru că debitorul se mutase între timp la Londra, în iunie anul trecut, Bogdan C. susține că i-a trimis  documentele printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, de la Oficiul Poștal nr. 8 din Iași.  Prin acestea, medicul l-ar fi înștiințat pe debitor că dacă în termen de 15 zile de la primirea notificării nu va achita suma de 28.415 lei stabilită prin hotărâre judecătorească, va face demersuri pentru executarea silită pe teritoriul Uniunii Europene.

 

Daune de 181 de lei

Pentru că nu ar fi primit niciun răspuns, Bogdan C. a cerut explicații la O.P. nr 3, unde ar fi depus și o sesizare în august anul trecut. După alte două luni reprezentanții Poștei Române i-au răspuns ieșeanului că „recomandata în cauză a fost expediată la destinație de către Biroul de Schimb Internațional București la 22 iunie 2016, dar operatorul din Marea Britanie nu poate justifica pierderea”. Pentru că a așteptat aproape șase luni ca scrisoarea să ajungă la destinatar, medicul a cerut despăgubiri de 27.000 de lei, primind de la companie 181,76 de lei.

 

Nici a doua scrisoare nu a ajuns la destinație

În noiembrie anul trecut, ieșeanul a trimis o nouă recomandată cu confirmare de primire cu aceleași documente la aceeași adresă din Londra, însă nici a doua scrisoare nu a ajuns la destinatar. Reprezentanții Poștei i-ar fi comunicat că recomandata ar fi ieșit din țară în 28 noiembrie 2016, urmând ca un răspuns la o noua sesizare formulată să primească de la „compartimentele specializate”. Sătul să mai aștepte, Bogdan C. s-a adresat instanței.

 

„Stau și mă întreb dacă în scrisoarea recomandată se afla un diagnostic grav al unei persoane  împreună cu un tratament medical pe care trebuia urgent să îl administreze, astfel viața persoanei era pusă în pericol și ar fi așteptat mai bine de opt luni de zile să ajungă recomandata la destinație, cine ar fi plătit dacă s-ar fi produs  moartea persoanei, Poșta Română?”, arată ieșeanul în plângerea adresată Judecătoriei Iași.

 

Până la publicarea articolului reprezentanții Poștei Române nu au oferit un punct de vedere în legătură cu acest caz. Avocatul lui Bogdan C. nu a putut fi  contactat.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: