fbpx
 
Moartea fulgerătoare a unui tânăr operat la Spitalul „Sf. Spiridon”. Medicii ieșeni n-au mai întâlnit așa ceva

Moartea fulgerătoare a unui tânăr operat la Spitalul „Sf. Spiridon”. Medicii ieșeni n-au mai întâlnit așa ceva


Un tânăr de 22 de ani din Botoşani, student la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, a decedat fulgerător la Spitalul „Sfântul Spiridon”, după ce a fost operat pentru o afecţiune la colon. După intervenția chirurgicală, tânărul s-a simțit bine, evoluția era favorabilă, însă s-a stins subit în doar câteva zile. Medicii ieșeni spun că n-au mai întâlnit o astfel de situație, în literatura de specialitate existând doar o singură mențiune despre un astfel de caz menționat în revistele științifice britanice.

 

Iulian Amariei, în vârstă de 22 de ani, s-a stins subit luni dimineaţă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Tânărul, student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, era în atenția medicilor de mai bine de două săptămâni, din cauza unei hemoragii digestive inferioare. Aceștia au intervenit chirurgical pentru a identifica sursa pierderii de sânge, iar lucrurile păreau să evolueze pozitiv.

 

Vineri, tânărul posta pe Facebook un mesaj de mulțumire către prieteni: „Vreau să vă mulţumesc din suflet şi din inimă pentru tot ceea ce aţi făcut în această perioadă foarte dificilă din viaţa mea. Fie cu un singur gând, mesaj sau chiar donare de sânge. Acum mă aflu la chirurgie, am două zile de la operaţie şi sper ca încet-încet să îmi revin şi să mă pun pe picioare. M-a im­presionat profund mobilizarea voas­tră! Aveţi grijă de voi şi multă să­nă­tate. Doamne ajută“.

 

După numai două zile, el a început să se simtă rău, medicii fiind nevoiţi să intervină chirurgical din nou. Ce au descoperit i-a lăsat fără cuvinte: aproape toate organele interne erau afectate. Atunci au realizat că șansele de supraviețuire ale tânărului student sunt practic nule.

 

Prof. dr. Ştefan Georgescu, specialistul care a efectuat intervenția chirurgicală, spune că tânărul a avut o enterită necrozantă extrem de gravă, cu o extindere la aproape toate organele, nemaiîntâlnită.

 

„Este o complicaţie extraordinar de rară, cu o extindere nemaiîntâlnită, pen­tru că semne sunt nu numai la nivelul intestinului subţire sau al colonului, ci şi pe stomac, esofag, la nivel cardiac şi pulmonar. Eu nu aveam cum să-mi închipui o aşa evoluţie de-a dreptul dramatică. S-au luat tot felul de probe pentru evaluarea microscopică şi, fără doar şi poate, a fost vorba de o complicaţie extrem de gravă. Sunt foarte mulţi factori care pot fi implicaţi în geneza acestei complicaţii, dar cert este că această enterită a dus la un fenomen de coagulare intravasculară care a dus la insuficienţă multiplă de organ“, a explicat pentru „Ziarul de Iași” profesorul Ştefan Georgescu.

 

Potrivit medicului, în literatura de specialitate existând un singur caz identic cu cel al studentului din Botoșani, la un tânăr din Marea Britanie cu un diverticul Meckel, care s-a stins la 19 ani. „Nu putea fi diagnosticat cu anticipaţie şi nu putea fi prevenit în vreun fel sau altul. Repet, o complicaţie cu acest tip de extensie atât de mare nu prea am găsit nicăieri”, a mai arătat medicul.

 

Până în prezent, familia tânărului nu a depus nicio plângere la conducerea Spitalului „Sfântul Spi­ridon“ sau la Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi. În spațiul public a existat și ideea unei infecții intraspitalicești care a fost respinsă, însă, de medici care spun că o evoluție atât de rapidă a bolii nu poate fi provocată de infecțiile nosocomiale.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: