fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
UPDATE. Cinci elevi din Iași, transportați de urgență la spital după ce şi-au ţinut respiraţia

UPDATE. Cinci elevi din Iași, transportați de urgență la spital după ce şi-au ţinut respiraţia


Incident extrem de grav la Școala Gimnazială „Veronica Micle”, din Iași. Cinci elevi implicați în jocul „Balena albastră” au fost transportați de urgență.

UPDATE : 7.00

 

Potrivit medicilor, în timp ce elevii îşi ţineau respiraţia, alţi colegi îi strângeau în braţe. Copiilor, însă, li s-a făcut rău, fiind transportaţi la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

 

„La comanda unui coleg, elevii implicaţi în joc şi-au ţinut respiraţia, având mâinile încrucişate pe piept, în timp ce alţi colegi îi strângeau în braţe. Au căzut, unii au leşinat, s-au lovit şi la cap. Au fost aduşi cu ambulanțele la spital", a declarat, pentru News.ro, medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

 

Surse din rândul medicilor afirmă că elevii ar fi decis să pună în practică o variantă a jocului „Balena Albastră” numită „Ortu’ popii“. Tinerii urmează să fie consiliaţi de către psihologul din cadrul spitalului în care au fost internaţi. Pe de altă parte, surse din cadrul Poliţiei ieşene spun că nu ar fi vorba despre acest joc, ci despre o idee lansată de unul dintre elevi.

 

Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz. Totodată, conducerea şcolii „Veronica Micle” a decis să se întrunească de urgenţă consiliul profesoral al unităţii de învăţământ pentru a lua discuţie acest incident.

 

 

Update - 14.30

Copiii au fost internați la terapie intensivă la Spitalul de Pediatrie din Iași. Ei au probleme respiratorii și contuzii la cap. Medicii au reușit să-i stabilizeze, dar îi vor ține sub supraveghere. În momentul în care a ajuns ambulanța la ei, copii erau aproape de șoc cardio-respirator.

 

Este vorba despre patru fete și un băiat în vârstă de 12-13 ani, elevi în clasa a șasea. La sosirea echipajelor de ambulanță, copiii aveau probleme respiratorii, iar doi dintre ei erau în stare gravă. Ei au fost transportați la spitalul de pediatrie din Iași pentru îngrijiri medicale.

Profesorul de sport este cel care a sunat la 112 după ce mai mulți elevi l-au anunțat că cinci colegi de-ai lor au fost găsiți căzuți în baie și într-o sală de clasă.

Colegii lor spun că elevii puneau în aplicare o provocare primită pe internet, în cadrul jocului Balena Albastră - un joc-pedeapsă, care a ucis deja peste o sută de adolescenţi în Rusia.

 

„La ora 11:15 a fost făcut apelul la 112. A fost solicitată o ambulanță la școala din Bucium pentru doi copii de 12, respectiv 13 ani cu stare de insuficiență respiratorie. La sosirea primului echipaj, întrucât simultan au mai apărut trei cazuri, a fost solicitată o a doua ambulanță cu medic, prima fiind cu asistent", a declarat Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt SAJ Iași.

 

 

Știre inițială

Cinci copii de clasa a VI-a de la școala din Bucium s-au sufocat după ce au urmat instrucțiunile din jocul „Balena albastră”, numit și „jocul morții” de către internauți. Ei și-au ținut respirația mai mult timp. Elevii au fost transportați de urgență a fost transportant de urgență la spital, după ce personalul școlii a alertat autoritățile.

 

Patru ambulanțe i-au preluat pe tineri și i-au adus la Spitalul de copii „Sf. Maria”.

 

La școală se află în acest moment mai mulți polițiști care anchetează cazul.

 

Ce este „Balena Albastră”

Balena Albastră, jocul care a împins până acum la sinucidere peste 130 de tineri, este un joc din care, odată intrat, nu mai poţi să ieşi. Cel puţin asta reiese dintr-o anchetă a unor poliţişti din Belarus, care, infiltrându-se printre jucători, au reuşit să afle detalii terifiante.

 

Jocul se adresează adolescenţilor depresivi, care decid să-şi pună capăt vieţii. Din momentul în care îşi exprimă dorinţa de a intra în jocul de pe VKontakte şi sunt contactaţi de călăuze, tinerii mai au de trăit 50 de zile, în care vor trebui să îndeplinească diferite sarcini care să îi facă să nu se mai teamă de moarte. După fiecare sarcină, trebuie să dovedească îndeplinirea ei cu o fotografie sugestivă, mai puţin ultima, care este chiar sinuciderea.

 

Jocul a fost inventat de un tânăr din Rusia în urmă cu aproape patru ani. Filip Budeikin a pus la punct o reţea socială, un fel de Facebook rusesc, unde a atras tineri vulnerabili şi hărţuiţi, dispuşi să joace Balena Albastră. Doar în Rusia, în cazul sinuciderii a circa 130 de adolescenţi, anul trecut se bănuiește o legătură cu acest joc. Decese s-au înregistrat şi în alte ţări, majoritatea fost republici sovietice. Inventatorul jocului, Filip Budeikin, a fost arestat în noiembrie 2016 şi inculpat pentru incitare la sinucidere.


 
Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac