Până și ei au fost nevoiți să dea șpagă în spital! Doi refugiați sirieni povestesc experiența neplăcută dintr-o maternitate românească

Până și ei au fost nevoiți să dea șpagă în spital! Doi refugiați sirieni povestesc experiența neplăcută dintr-o maternitate românească


Doi avocaţi din Siria veniţi de puţin timp în ţara noastră ca refugiaţi spun că deja cunosc realităţile cu care se confruntă orice român: au dat şpagă la maternitatea unde s-a născut copilul lor, în Capitală, şi cunosc lipsurile din sistemul de sănătate: copilul nu a primit vaccinurile la timp.

 

Wassim Mareshli lucrează acum ca mecanic pentru a-şi putea întreţine soţia şi copilul, venit pe lume anul trecut, la o maternitate din Capitală. Băieţelul de doar şase luni este îndrăgit de toţi vecinii.

 

Venirea pe lume a lui Samir i-a adus pe cei doi migranţi faţă în faţă cu realităţile româneşti. Cei doi spun la unison că au fost şocaţi să descopere că într-un spital se cer bani pentru orice, lucru neobişnuit în Siria.

 

„Când am intrat în spital... Trebuie să dai bani şi în stânga şi în dreapta. Nu lucrează nimeni fără să dai bani! La noi, după ce naşte soţia, este obiceiul ca tatăl să aducă ceva dulce tuturor, dar nu bani ca să facă treabă”, spune Wassim Mareshli, refugiat din Siria.

 

„Copilul meu are şase luni acum şi încă nu a făcut vaccinul de două şi de patru luni”, spune Nour Barkoumi, refugiată din Siria, soția lui Wassim.

 

Cei doi sunt cu gândul tot timpul acasă, acolo unde au rămas cei dragi.

„Sunt zile când regret că am plecat, dar în acelaşi timp eu nu mai vreau să văd sânge”, spune Wassim Mareshli.

 

Alături de cei doi, alţi 566 de migranţi au ajuns în ţara noastră in ultimul an, transferaţi din tabere din Italia şi Grecia.

 

„Pe întreaga perioadă a procedurilor de azil persoanele benficiază de asistenţă materială, asistenţă socială, medicală dar şi de cosniliere juridică de specialitate”, declară Ermina Mihai, purtător de cuvânt al IGI.

 

Statul român le asigură refugiaţilor timp de o jumătate de an 540 de lei lunar.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top