fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

„Afterhills” – primii artiști invitați la festival

„Afterhills” – primii artiști invitați la festival


Primele semne de viață după luni de tăcere din partea organizatorilor festivalului „Afterhills” a cărui buget anunțat este de 2 milioane de euro. „Imaginează-te în mulțime și dezlănțuie entuziasmul! Afterhills Music & Arts Festival anunță primul val de artiști pe 30 martie”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Până mâine, când organizatorii promit să anunțe artiștii care vor participa la festival, primăriile din Iaşi şi Miroslava vor încheia un acord pentru susţinerea festivalului „Afterhills“. În timp ce Miroslava va pune la dispoziţie un amplasament pentru desfăşurarea evenimentelor, lângă Complexul ERA, Iaşul se angajează să asigure transport public contra cost, publicitate pe raza oraşului, acţiuni care vizează ordinea şi liniştea publică, salubritatea şi facilitarea accesului la amplasament.

 

Festivalul „Afterhills“ ar urma să aibă loc în perioada 23 - 25 iunie 2017. Organizatorii mizează pe o prezenţă de „peste 120.000 de spectatori, media pe zi fiind de peste 40.000 de participanţi“.

 

Amplasamentul din zona Complexul ERA avut în vedere de către organizatori are o suprafaţă totală de 45 hectare, aici urmând a fi şi o zonă de camping pentru participanţi. Proiectul de hotărâre privind parteneriatul cu Miroslava va fi supus aprobării Con­siliului Local Iaşi în şedinţa ordinară de vineri.

 

Deocamdată, pagina de Facebook a festivalului are un număr de circa 1.700 de aprecieri şi nu cuprinde detalii despre evenimente, mulți ieșeni arătându-și scepticismul în privința bunei organizări a festivalului.

 

 

Pe lângă aparenta lipsă de experienţă a firmei organizatoare, Biberland Victory SRL (BBV Media), există o mulţime de semne de întrebare. A fost pus în discuţie un buget de două milioane de euro pentru Afterhills, suma urmând să fie acoperită din sponsorizări ale partenerilor şi de către organizator, din preţul biletelor. Dar, nu se ştie nimic sigur despre aceste lucruri.

 

Un alt semn de întrebare este legat de o declaraţie a Alinei Cojocaru, purtătoarea de cuvânt a festivalului, din decembrie 2016: „Până la finalul lunii anunţăm primul nume confirmat. Este vorba despre un artist internaţional”. A trecut finalul lunii, au mai trecut încă trei luni şi nu s-a anunţat nimic. Până şi site-ul festivalului este un text pe un fundal, fără nici un alt gen de informaţie.

 

„În curând va merge site-ul. Şi vom avea o conferinţă de presă în care vom anunţa numele trupelor. Am spus în decembrie că anunţăm un nume, apoi a intervenit ceva şi nu am mai făcut anunţul. Dar, festivalul va fi făcut, nu este nici o urmă de îndoială”, a precizat acum Alina Cojocaru.

 

Aceasta spune că bugetul este, într-adevăr, de două milioane de euro, asigurat de sponsori. Parteneriatul cu Primăria constă în terenul pus la dispoziţie la Era, unde vor fi amenajate 3 scene pentru 30 de trupe. O necunoscută rămâne preţul biletelor.

 

„Afterhills va avea loc. Întreaga echipă lucrează constant pentru ca totul să iasă aşa cum ne propunem. Aspectele organizatorice se află în stadii avansate, astfel încât vom reveni în curând cu informaţiile mult aşteptate şi cu multe surprize referitoare la eveniment“, este un comentariu al echipei „Afterhills“ din 9 martie, ca răspuns la întrebarea unei persoane interesate de desfăşurarea manifestării.

 

Citește și Site blocat și tensiune mare cu festivalul de 2 milioane de euro: Afterhills never was

 

În lipsa unor informaţii concrete despre formaţii sau manifestări care să fie făcute publice, specialiştii Primăriei Iaşi au calculat câţi bani ar urma să fie generaţi de către festival în economia locală.

„Luând în calcul o medie de 100 euro/zi (valoare anti­cipată de organizatori), bani cheltuiţi de fiecare turist pe cazare, masă şi diverse sesiuni de shopping, rezultă că în toate cele trei zile de festival suma generată de acest eveniment se apropie de 12 milioane de euro (calcul făcut având în vedere estimarea de 120.000 de participanţi, n.r.). Chiar şi luând în calcul o medie uşor mai pesimistă, de doar 200 lei/zi/spectator, ar rezulta că fiecare dintre cele trei zile ar putea genera în economia locală un flux de 8 milioane lei (pe zi, n.r.), aceasta fiind baza de calcul pentru impozitele aferente activităţilor respective“, se arată într-un referat întocmit de Serviciul Relaţii Comunitare şi Servicii Publice, potrivit „Ziarul de Iași”.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top