Zeci de copii internați cu infecții respiratorii la Spitalul „Sf. Maria” din Iași

Zeci de copii internați cu infecții respiratorii la Spitalul „Sf. Maria” din Iași


Clinica de Gastroenterologie de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi se confruntă cu un val de infecţii respiratorii acute, dar şi cazuri de toxiinfecţii alimentare. Aproximativ 80 de pacienţi reprezentând 20% din totalul de internări sunt tratați de medicii ieșeni.

 

Medicii pediatri susţin că numărul este mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Ne confruntăm cu un val de infecţii respiratorii acute, cele mai dese de natură virală, din cauza unor variaţii termice între zi şi noapte, dar şi din cauza virusurilor care circulă în această perioadă. În afară de asta, un alt factor este şi scăderea imunităţii la sfârşitul iernii pe care o resimt sugarii şi copiii mici. O altă cauză ar fi şi faptul că în perioada sărbătorilor sau a weekendului, copiii merg în mediu rural la bunici, ceea ce implică anumiţi factori legaţi de condiţii alimentare, păstrarea alimentelor, dar şi din cauza calităţii surselor de apă în comunele care nu au reţea de apă curentă. Astfel apar şi toxiinfecţii alimentare“, a precizat pentru „Ziarul de Iași” prof. dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie din cadrul unităţii medicale.

 

În acest sens, principala recomandare din partea medicilor pentru părinţi este este să folosească doar apa plată în prepararea hranei pentru sugari, pentru a evita aceste intoxicaţii. Alăptarea este de asemenea o modalitate pentru a reduce riscul de intoxicaţie, deoarece bebeluşii alăptaţi sunt protejaţi chiar dacă mamele consumă apă cu o concentraţie foarte ridicată de nitraţi. Medicii mai recomandă ca aprovizionarea cu carne sau derivate, dar şi cu formule de lapte, să se facă doar din magazine cunoscute, şi să verifice care este durata de valabilitate.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top