Comune din Iași rămase fără medici de familie: sunt prea puțini pacienți

Comune din Iași rămase fără medici de familie: sunt prea puțini pacienți


Două comune din judeţul Iaşi sunt în momentul de faţă fără medic de familie și așa pare să rămână pentru că numărul pacienţilor înscrişi pe liste nu le asigură medicilor nici măcar posibilitatea de a-şi întreţine cabinetele.

 

Localitățile care se confruntă cu astfel de probleme sunt Costeşti, unde medicul de familie a plecat din pentru că erau puţini pacienţi, cealaltă fiind comuna Ion Neculce.

 

Reprezentanţii Colegiului Medicilor spun că zonele au rămas neacoperite prin faptul că medicii s-au mutat în oraş, unde şi-au înfiinţat alte cabinete, cu mai mulţi pacienţi pe liste, arată „Ziarul de Iași”.

 

Într-o estimare făcută de membrii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF) şi ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) s-a arătat că, în medie, cheltuielile de funcţionare pentru un cabinet ajung la 4.600 de lei pe lună, aici fiind incluse chiria, aproximată la 1.000 de lei, dar şi cheltuieli, cum ar fi curentul, încălzirea, apa rece, telefonul, dar şi consumabilele medicale sau materialele de igienă, curăţenie, dezinfecţie.

 

Medicii de familie consideră că, în aceste condiţii, specialitatea este şi se va menţine neatractivă pentru tineri, ceea ce va duce în câţiva ani la situaţia să nu mai existe resursa umană necesară pentru asigurarea asistenţei medicale primare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top