Ar putea fi un miracol! Un copil s-a vindecat de HIV, deși timp de opt ani nu a luat niciun medicament

Ar putea fi un miracol! Un copil s-a vindecat de HIV, deși timp de opt ani nu a luat niciun medicament

Un copil de nouă ani infectat cu HIV la naștere și-a petrecut cea mai mare parte a vieții fără a avea nevoie de nici un tratament, spun medicii din Africa de Sud, citați de BBC News

 

Copilul, a cărui identitate este protejată, a primit un tratament la scurt timp după naștere, de atunci nu a mai luat niciun fel de medicament timp de opt ani și jumătate. În prezent, analizele i-au ieșit perfecte și nu mai există nicio urmă de virus în organismul său.

 

Majoritatea oamenilor au nevoie de tratament în fiecare zi pentru a preveni virusul HIV să le distrugă sistemul imunitar și să ajungă la SIDA. Dar medicii consideră că dacă vor înțelege cum a fost protejat copilul de această boală va putea duce la identificarea unor noi medicamente și a unui vaccin care să oprească infectarea cu HIV.

 

Copilul a fost infectat de mama sa, în momentul nașterii, în 2007. Atunci avea un nivel foarte ridicat de HIV în sânge. Terapia antiretrovirală precoce nu era practicată frecvent la acea dată, dar i-a fost administrată copilului când avea nouă săptămâni, în cadrul unui studiu clinic.

 

Nivelurile virusului au devenit nedetectabile, iar tratamentul a fost oprit după 40 săptămâni și spre deosebire de orice alt subiect al studiului, virusul nu a revenit.

 

Terapia timpurie care atacă virusul înainte de a avea șansa de a se stabiliza pe deplin a mai fost implicată în cazuri de „vindecare” a copilului de două ori înainte.

 

„Copilul Mississippi”, unui copil i-a fost administrat tratamentul la 30 de ore de la naștere și au trecut 27 luni fără tratament înainte ca virusul HIV să reapară în sângele copilului. A existat, de asemenea, un caz în Franța, cu un pacient care a trăit mai bine de 11 ani fără medicamente.

 

Dr. Avy Violari, șeful departamentului de cercetare pediatrică de la Unitatea de Cercetare Perinală HIV din Johannesburg, a declarat: „Nu credem că numai terapia antiretrovirală poate duce la remisie. Nu știm cu adevărat care este motivul pentru care acest copil a obținut remisia – credem că este vorba de sistemul genetic sau imunitar”.

 

(Sursa: libertatea.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top